Iohannis: Mă aflu la Chișinău pentru a reconfirma angajamentul ferm în sprijinul reformelor

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.08.2021 - 17:26
Maia Sandu s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Chișinău. Foto Administrația prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost la Chișinău pentru a marca 30 de ani de independență a Republicii Moldova.

SHARE

„România rămâne și în viitor partenerul cel mai apropiat al R.Moldova. Mă aflu la Chișinău pentru a reconfirma angajamentul ferm și amplu al României în sprijinul proceselor de reformă și integrare europeană, asumate de autoritățile din R.Moldova. Am acționat ca sa menținem R.Moldova ca prioritate pe agenda Uniunii Europene”, a declarat Klaus Iohannis la Chișinău, cu prilejul Zilei Independenței R.Moldova.

„Sunt deosebit de bucuros să revin la Chișinău, la Ziua Independenței. România  rămâne și în viitor partenerul cel mai apropiat al R.Moldova. Mă aflu la Chișinău pentru a reconfirma angajamentul ferm în sprijinul de reformă pentru integrarea europeană.Tot astăzi sărbătorim 30 de ani de la stabilarea relațiilor diplomatice, România fiind primul stat care a recunoscut independența R.Moldova”, a precizat președintele României.

Potrivit lui Klaus Iohannis, România și R.Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică, prin comunitatea de limbă, cultură și istorie.

„În toata aceasta perioadă, România a fost cel mai apropiat și cel mai sincer prieten al R.Moldova. Am acționat ca să menținem R.Moldova ca prioritate pe agenda Uniunii Europene. Suntem pregătiți sa acordam întreaga noastră susținere pentru implementarea reformelor asumate de autoritățile moldovene”.

Citește și: VIDEO 40 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, 90% finalizați. Pe 60 km, lucrările nu au început

Să spunem că, este prima vizita a lui Klaus Iohannis după alegerile anticipate, din 11 iulie, dar și după formarea noului Guvern. Președintele a felicitat autoritățile pentru victoria în aceste alegeri.

„Felicit cetățenii R.Moldova pentru maturitatea, responsabilitatea și spiritul democratic demonstrate. Nu poate decât să ne bucure că societatea din R.Moldova a optat cu atâta fermitate pentru înscrierea în parcursul pro-european și pro-reformă ireversibil și oferă un exemplu demn de urmat întregii regiuni”, a mai declarat Klaus Iohannis la Chișinău, potrivit RFI.

Președintele României a vorbit și despre apofundarea cooperării între R.Moldova și România.

„Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate şi conjugate la nivel prezidenţial, guvernamental şi parlamentar pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova. Suntem pregătiţi să acordăm întreaga noastră susţinere în procesele de transformare, modernizare şi implementare a reformelor.

Citește și: Haos la Kabul: SUA și aliații au pierdut orice control în teren. Biden insistă: Evacuările continuă

Aşadar, vom acţiona hotărât în spiritul Parteneriatului nostru Strategic. Am discutat despre accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova cu spaţiul Uniunii Europene şi să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăţi. Discuţiile noastre au oferit prilejul unui schimb foarte util de vederi cu privire la situaţia de securitate regională, cooperarea în cadrul iniţiativelor regionale, viitorul Parteneriatului Estic, inclusiv privind Summitul din decembrie 2021, şi conflictele prelungite”, a precizat Klaus Iohannis. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te