Iohannis a criticat coaliția PSD-ALDE în Parlament: Această guvernare eșuată reprezintă un risc

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.04.2019 - 17:14
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Parlamentul a marcat, marţi, într-o şedinţă solemnă, 15 ani de la aderarea României la NATO. La eveniment au fost invitaţi preşedintele României, premierul, membri ai Guvernului, înalţi oficiali şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

SHARE

Klaus Iohannis s-a folosit de ocazie pentru a critica încă o dată coaliția de guvernare PSD-ALDE. 

„Pentru România nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și de aceea merită salutat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, diplomației și armatei. Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile majorității PSD, care prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul României în NATO și UE”, a declarat președintele în fața lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu.

 

Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la stabilitatea economică și financiară, creșterea inflației și devalorizarea leului, arbitrariul și lipsa de profesionalism, acestea sunt adevăratele realizări ale guvernării PSD, a afirmat Klaus Iohannis.

„Nu întărirea democrației, nu consolidarea justiției, nu responsabilitatea ăn economie, nu infrastructură care să garanteze siguranța oamenilor, nu acestea sunt politicile PS. Guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și diletantismul, vulnerabilizează România. PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic”, a precizat șeful statului.

Acesta a acuzat lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiție mandatul Șefului Statului Major al Apărării

„Instanța a respins această acțiune nefondată a PSD care a pus armata într-o situație delicată din rațiuni politicianiste. Dacă adăugăm și incapacitatea de a moderniza legislația în domeniul siguranței naționale, vedem incompetența PSD. Ca președinte, am responsabilitatea de a veghea la buna funcționare a instituțiilor publice. Această guvernare eșuată reprezintă în sine un risc pentru țară”, a apreciat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că e nevoie ca NATO să-și întărească postura pe flancul estic. „Trebuie să îmbinăm rolul unic NATO în apărarea colectivă cu rolul UE. Rezultatele vor fi în beneficiul cetățenilor pebntru că va crește securitatea europeană și euro-atlantică. Acordăm o atenție specială avansării cooperării între UE și NATO în calitate de președinție rotativă a UE. România va continua să contribuie activ în acest sens. România va continua să susțină solidaritatea în NATO, inclusiv prin consolidarea cooperarii transatlantice”, a precizat acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te