Diaspora fără protest. Firea refuză să autorizeze manifestarea din 10 august

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.07.2018 - 21:30
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Federația Românilor de Pretutindeni a anunțat că Primăria condusă de Gabriela Firea a refuzat să autorizeze mitingul anti-PSD și pro-justiție, programat pentru data de 10 august, la care și-au anunțat prezența mulți români din diaspora.

SHARE

Cei care au organizat manifestația și-au propus să adune în 10 august, în Piața Victoriei, un million de oameni, mulți dintre ei din diaspora, mizând și pe faptul că mulți dintre cei din străinătate se întorc în august pentru a-și petrece vacanța în țară.



Răspunsul Primăriei Capitalei este semnat de viceprimarul Aurelian Bădulescu și spune că „referitor la cererea dvs prin care înștiințați cu privire la desfășurarea unei activități publice în data de 10.08.2018,… vă facem cunoscut că cererea dvs nu poate fi soluționată favorabil deoarece ar încălca articolul 2 din Legea 60/1991 republicată.”

Articoul 2 din document susține că „Adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepția celor autorizate, funcționarea instituțiilor publice sau private, a celor de învățământ, cultură și sănătate, a unităților economice ori să degenereze în acțiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public, și nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidența dispozițiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată”.

Fără niciun fel de altă explicație

„După lungi insistențe, în sfârșit, am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfășurării protestului din 10 august din Piața Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991, a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile Articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluționată favorabil.
 Am dori să-i întrebăm pe distinșii conducători de neam și țară dacă ne pot prezenta poziția acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânșii de ce nu intrau sub incidența aceluiași articol din lege?
Oricum, nu ne plângem de milă, știm clar ce avem de făcut, am învățat de la niște oameni faini cum se obține o autorizație pentru o astfel de manifestație încă din anul 1989”, scrie Federația Românilor de Pretutindeni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te