VIDEO Fostul jurnalist Liviu Iolu, candidat PLUS la Primăria Iaşi: E nevoie de suflu nou

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 19.01.2020 - 10:22
Liviu Iolu

Fostul jurnalist Liviu Iolu a fost desemnat candidatul PLUS la Primăria Iaşi, în timp ce profesorul Daniel Şandru este candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, ambii lucrând cu Dacian Cioloş în anul 2016 în guvernul condus de actualul lider PLUS.

SHARE

Liviu Iolu, fost jurnalist şi fost purtător de cuvânt al guvernului Cioloş în 2016, a fost desemnat candidatul PLUS la primăria Iaşi.

Iolu o va înfrunta în competiţia internă din USR-PLUS pe deputata Cosette Chichirău, desemnată candidat USR la primăria ieşeană.

Candidatul comun al alianţei va fi stabilit în jurul datei de 15 februarie, a anunţat sâmbătă la Iaşi, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, PLUS l-a desemnat candidat pe Daniel Şandru, profesor la o universitate privată din Iaşi, fost secretar de stat în guvernul Cioloş.

„Astăzi suntem în măsură să prezentăm candidații partidului nostru la Primăria Municipiului Iași, este vorba de Liviu Iolu și la președinția Consiliului Județean Iași e vorba de Daniel Șandru.

Cu Liviu Iolu am avut ocazia și plăcerea să colaborez la guvern, a fost purtătorul de cuvânt al guvernului în 2015 – 2016. După ce am terminat mandatul la guvern, Liviu avea de ales: să se întoarcă în presă cu competența pe care o câștigase la guvern, dar a decis să rămână în continuare în proiectul civic, apoi proiectul politic pe care l-am lansat pentru că Liviu nu e doar un om cu simțul responsabilității, dar e și un om de echipă, care a hotărât să își dedice în continuare cariera interesului general.

Liviu a rămas conectat la regiunea lui de origine pentru că este și coordonator regional pentru regiunea Nord-Est în cadrul partidului. În momentul de față lucrează cu noi în echipă la Bruxelles, la Parlamentul European și ăsta este un avantaj pentru că dincolo de cunoașterea foarte bună a administrației locale, naționale cu experiența pe care a avut-o în țară, cunoaște acum foarte bine și care sunt oportunitățile și mecanismele europene care pot să ajute inclusiv Iașiul cu proiecte și fonduri europene și în general cu conectarea la Europa și asta îl califică drept un candidat cu potențial foarte bun pentru Iași.

Cu Daniel Șandru, care este profesor universitar ieșean, am avut plăcerea să colaborez la guvern, a fost secretar de stat la Cancelaria Guvernului și s-a ocupat de pregătirea Centenarului, după care, după terminarea mandatului, s-a reîntors în Iași și știu că a avut inclusiv colaborări cu administrația publică locală, cunoaște foarte bine județul, a avut și această experiență în guvern și cred că toată această experiență îl califică drept un candidat foarte bun pentru președinția Consiliului Județean.

În săptămânile următoare, candidații de la PLUS și de la USR își vor lansa în dezbatere publică proiectele și obiectivul nostru este ca într-un termen relativ scurt, la mijlocul lunii februarie, să fim în măsură să vă anunțăm care este candidatul unic al Alianței la Iași, care sunt candidații unici ai Alianței și care sunt proiectele pe care le vor asuma pentru ieșeni”, a declarat Dacian Cioloș.

 

Liviu Iolu a spus că Alianţa USR-PLUS are la Iaşi una din cele mai puternice organizaţii din ţară, criticându-l totodată pe actualul edil Mihai Chirica, despre care afirmă că nu are viziune, ci se ocupă doar de gospodărirea oraşului.

„Mi-am asumat și am fost desemnat să fiu candidatul PLUS pentru Primăria Iași, după votul intern al colegilor din Iași care știu că orașul și regiunea au avut parte în ultimii 30 de ani de politicieni sau administratori fără viziune care au frânat dezvoltarea și modernizarea comunității.

Iașul trebuie să intre după alegerile locale într-o nouă etapă de dezvoltare pe măsura potențialului său de capitală regională și e nevoie de reconectare la deciziile politice guvernamentale naționale și la finanțările europene.

Vom decide rapid, în Alianța USR PLUS, candidatul comun oficial la Primăria Iași și vom prezenta ieșenilor programul nostru pentru a câștiga încrederea cetățenilor că suntem alternativa competentă și curată la candidații vechilor partide care întrețin rețele subterane netransparente alaturi de care conduc acum orașul în detrimentul interesului public", a afirmat Liviu Iolu.

Daniel Şandru a declarat că vrea să imprime alt stil administrativ la Iaşi, adăugând că trebuie eliminat principiul căciulismului pe care liderii politici locali îl folosesc când se duc la Bucureşti, la şeful lor de partid sau la guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te