Florin Cîțu: Nu s-a discutat în Coaliție despre asumarea răspunderii pentru Certificatul Covid

DE Edi Neagu | 22.12.2021 - 11:38
Florin Cîțu vrea creșterea ratei de vaccinare. FOTO: Facebook

Președintele PNL susține că sunt bani pentru testele gratuite.

SHARE

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că nu s-a discutat în coaliția de guvernare despre asumarea răspunderii pe proiectul de lege privind certificatul COVID la locul de muncă, în condițiile în care Guvernul are o majoritate solidă în Parlament. El adaugă că PNL susţine orice proiect care poate duce la creşterea ratei de vaccinare și că sunt bani la buget pentru a asigura teste gratuite angajaților nevaccinați, potrivit digi24.ro.

„Am aşteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege şi încă îl aşteptăm. Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVD care va duce la creşterea ratei de vaccinare”, a spus el.

Citește și: Manualele de istorie despre Revoluție: Comuniștii au tras în oameni. Execuția lui Ceaușescu, unică

„Astăzi în Parlament, această coaliţie are 70%. Trecem bugetul României în două zile. Nu cred că este un efort foarte mare să trecem acest proiect atât de important pentru români - şi românii ar trebui să vadă dezbaterea din Parlament. Ăsta este punctul meu de vedere şi al PNL”, a adăugat el.

„Eu cred că proiectul poate fi îmbunătățit, până la urmă specialiști sunt în Parlamentul României, nu cred că este cineva care poate să spună că deține adevărul. Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului, aici nu pot să comentez, dar acest lucru se face când eşti în minoritate în Parlament sau ai o majoritate fragilă”, a mai spus Cîţu.

Declarațiile vin după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid.

Citește și: VIDEO 2.000 de participanți la protestul de la Parlament. Simion le-a cerut să meargă și la Guvern

„Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, a spus el.

Cîțu a replicat că demisia e un gest unilateral, pe care nu îl poate comenta și că sunt șanse foarte mari ca proiectul de lege să treacă până la finalul anului 2021.

Pe de altă parte, președintele Senatului spune că este de acord cu vouchere gratuite pentru testare, pentru angajații nevaccinați care vor trebui să prezinte certificatul COVID la locul de muncă.

„Sunt de acord și cu asta, dacă sunt și pentru privat și pentru stat. Înțeleg că există bani la buget. Eu aveam o îngrijorare că nu sunt bani la buget. Să vină cu acest proiect, îl votăm în Parlament și trecem mai departe”, a mai spus Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te