Falsa demitere a omului care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. Minciună de campanie electorală

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 18.01.2021 - 10:36
Daniel Băluță (stânga) l-a dat afară doar de fațadă pe consilierul său Cristian Zărescu. Foto: Facebook Cristian Zărescu

Cristian Zărescu, fost jurnalist, îl consilia pe primarul Sectorului 4 Daniel Băluță din 2016. În campania electorală pentru alegerile locale din 2020, a difuzat o înregistrare cu Nicușor Dan. Primarul Băluță a anunțat ulterior că îl demite.

SHARE

Cristian Zărescu a înregistrat o discuție telefonică cu Nicușor Dan, care intervenise cu Asociația „Salvați Bucureștiul” într-un demers prin care controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, zis „Câine”, voia să oprească demolarea de către Primăria Sectorului 4 a restaurantului său.

Dana Budeanu a publicat în septembrie anul trecut, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, înregistrarea audio în care Nicușor Dan îi cerea lui Cristian Zărescu, pe atunci consilier al primarului din Sectorul 4, să oprească demolarea casei lui Mitrache.

Citește și: DOCUMENT Cazul restaurantului lui Câine: De ce i-a dat instanța dreptate lui Nicușor Dan

O decizie din 2019 a Tribunalului București în primă instanță a permis demolarea casei și terasei din Orășelul Copiilor, iar Primăria Sector 4 a realizat demolarea pe 1 mai, cu câteva zile înaintea deciziei definitive a Curții de Apel București, care permitea de asemenea demolarea.

După difuzarea înregistrării, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că îl demite pe Cristian Zărescu din funcția de șef de cabinet al Primarului, respectiv din poziția de consilier personal. 

Citește și: Zărescu, care a înregistrat discuția cu Nicușor Dan despre cazul „Câine”, demis de primarul Băluță

Cristian Zărescu a confirmat demiterea, tot în septembrie anul trecut, pentru publicația Capital.

Totul s-a dovedit însă doar o acțiune de fațadă, făcută în campania electorală. În realitate, Cristian Zărescu lucrează în continuare cu primarul Daniel Băluță, la Sectorul 4. 

Duminică, Primăria Sectorului 4 a trimis către presă o invitație pentru lansarea de către Primăria Sectorului 4 a lucrărilor la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. 

„Jurnaliștii interesați de această acțiune sunt așteptați mâine, 18 ianuarie a.c, la ora 12:00, pe Șoseaua Berceni Nr 106 (între sediile companiilor Toyota și CanPack), la o conferință de presă, la care va fi prezent Dl. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Persoană de contact: Cristian Zărescu”, este menționat în invitația de presă trimisă de către Primăria Sectorului 4.

Cristian Zărescu lucrează în continuare, așadar, cu primarul Daniel Băluță.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.