E blocaj politic major. Ca şi anul trecut, bugetul Primăriei Focşani nu poate fi votat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.03.2023 - 09:18
E blocaj politic major. Ca şi anul trecut, bugetul Primăriei Focşani nu poate fi votat - Foto: Cristi Misăilă/Facebook

Cristi Misăilă, primarul PSD al Focşaniului, susține că bugetul municipiului Focșani, pe anul 2023, este respins din nou, ca şi acum un an de zile, pentru ca el să fie presat și șantajat .Disputa durează de mai mulţi ani în Focşani şi are motivaţii politice.

SHARE

"În acest moment, se încearcă să se facă presiuni și șantaj a,supra mea și a celorlalți consilieri locali, să nu voteze nici bugetul SC Transport Public SA Focșani, nici bugetul ENET nici bugetul Municipiului Focșani", susţine Misăilă, conform Ziarul de Vrancea.

Din nou nu se poate vota bugetul Focşaniului

Acesta afirmă că, "indiferent de șantaje, nu voi ceda binele focșănenilor pentru binele unor grupuri sau persoane. Fac un apel către președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, să arate că este conducătorul acestui partid și să nu uite că Focșaniul face parte din județul Vrancea".

În fiecare an, după ultimele alegeri locale, sunt mari probleme cu votarea bugetelor locale. În Consiliul Local Focşani, PNL şi USR, care sunt împreună majoritare, au tendinţa să voteze contra proiectelor PSD şi primarului Misăilă. Disputa politică este condimentată cu comportamente excesive.

Citeşte şi: Primarul din Focşani, Cristi Misăilă (PSD), către viceprimarul PNL: „Poate vă loveşte un tractor”

PNL-USR îl acuză constant pe Misăilă că nu este preocupat de respectarea intereselor urbei şi îi blochează sistematic toate proiectele.

Anul trecut de exemplu, chiar după votarea bugetului primăriei, bugetul CSM Focşani, clubul sportiv reprezentativ în judeţ, nu a fost multă vreme votat.

Misăilă atrage atenţia că "noi suntem vremelnici pe aceste funcții și am fost trimiși aici de cetățenii care ne-au votat, pentru a le reprezenta interesele".

Citeşte şi: Oprișan, împrumut de 1.300.000 lei de la mamă ca să își ia Mercedes din 2021. Veniturile cât ratele

Ritmic, Cristi Misăilă face apel la modelul politic naţional, al coaliţiei dintre PNL şi PSD, care nu se replică în Focşani şi în judeţul Vrancea.

"Fac un apel către domnul prim ministru Nicolae Ciucă, către președintele PSD Marcel Ciolacu, să vină și să mai dea o lecție, despre ceea ce înseamnă o coaliție, la nivelul județului Vrancea", a spus Misăilă.

Edilul susţine că a primit de la consilierii PNL-USR doar o listă de proiecte, fără a se susține o clauză foarte clară, de genul "vrem pentru proiectul x să se aloce din buget suma y, pe care o aducem de la următorul capitol, din proiectul de buget prezentat".

După Epoca Oprişan

Cauzele profunde ale acestei situaţii sunt moştenirea de după Epoca Marian Oprişan, liderul PSD local care a dominat judeţul zeci de ani.

Urmaşii acestuia conduc Prefectura Vrancea (fostul deputat PSD Nicuşor Halici) şi Primăria Focşani (Cristi Misăilă), dar nu şi Consiliul Judeţean Vrancea, al cărui preşedinte este liberalul Cătălin Toma, nici Consiliul Local. 

”Aceasta denotă indiferență, dispreț și răutate, din partea consilierilor PNL-USR. Care iată au avut la dispoziție mai bine de o lună de zile în care puteau să formuleze aceste amendamente.

Să vină să solicite sprijinul colegilor din cadrul primăriei să le pună la dispoziție toate informațiile necesare pentru a fundamenta și a formula îm mod legal și corect toate aceste amendamente” a subliniat primarul Misăilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te