Dumitru Buzatu: "Încă mai funcţionează o idioţenie: să tot spui că Buzatu a sărăcit judeţul Vaslui"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.02.2023 - 09:03
Dumitru Buzatu: "Încă mai funcţionează o idioţenie: să tot spui că Buzatu a sărăcit judeţul Vaslui" - Foto: captură video Ştiri Est

Liderul de lungă durată al PSD Vaslui, preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că "dacă ar fi PNL majoritar şi ar fi la conducere (n.r.: în judeţ), s-ar spune că PNL a sărăcit judeţul Vaslui, dacă ar fi alt partid, altul a sărăcit".

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu s-a declarat în total dezacord cu afirmaţia conform căreia ‘Buzatu şi PSD au sărăcit judeţul Vaslui’, despre care susţine că a fost folosită în campaniile electorale, de anumite persoane, afirmând că aceasta reprezintă o ‘stereotipie’ şi o ‘idioţenie’.

‘În practica, hai să-i zicem electorală, a funcţionat foarte multă vreme şi încă mai funcţionează o stereotipie, o idioţenie: să tot spui că Buzatu a sărăcit judeţul Vaslui, să spui că PSD-ul a sărăcit judeţul Vaslui.

Citeşte şi: Muncitor doar la stat, cu pensie specială, baronul PSD Buzatu colecționează case, terenuri, spații

Mă gândesc că, dacă ar fi PNL-ul majoritar şi ar fi la conducere, s-ar spune că PNL-ul a sărăcit judeţul Vaslui, dacă ar fi alt partid, alt partid a sărăcit.

Să ne înţelegem foarte bine, Consiliul Judeţean nu este responsabil de îmbogăţirea sau sărăcirea oamenilor. Trăim într-o ordine socială, noi avem anumite atribuţii şi eu cred că îndeplinirea atribuţiilor corect şi din punct de vedere legal, activ şi cu iniţiativă, este un lucru care ne aparţine nouă, Consiliului Judeţean.

Nu pot eu să îmbogăţesc, nici Consiliul Judeţean; pe nimeni nu putem să îmbogăţim. Este un nonsens această exprimare’, a spus Dumitru Buzatu, conform Ştiri Est.

Liderul PSD Vaslui a menţionat că poate accepta critici cu privire la nerealizarea unor obiective de investiţii din judeţ, dar că nu este dispus să asculte acuzaţii care nu au fundament.

‘Dacă vreţi să spuneţi că n-am realizat nu ştiu care obiectiv, atunci ar trebui să dăm explicaţii sau să procedăm la rezolvarea problemei, dar nu că n-am îmbogăţit judeţul Vaslui.

În primul rând, nu există conceptual noţiunea aceasta de îmbogăţire a unui judeţ, cum să-l îmbogăţeşti? (…) Îmbogăţirea unei persoane, dacă este vorba de creşterea nivelului veniturilor ei, îi aparţine ei. Se duce, caută, câştigă mai bine.

Guvernul răspunde de programele mari şi de ghidarea macroeconomică, noi, de administrarea acestui teritoriu. N-avem nicio treabă să îmbogăţim pe cineva.

O să repet treaba asta până o să le intre tuturor în cap; dacă sunt unii încăpăţânaţi şi nu vor să înţeleagă şi din lipsa aceasta de înţelegere îşi fac stindard electoral, foarte bine. Continuaţi cu treaba aceasta, că eu voi fi tot aici să vă răspund’, a mai precizat Buzatu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te