Drulă, câștiguri de 580.000 de dolari din vânzarea de acțiuni de la o companie de drone americane

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.07.2022 - 12:59
Drulă, câștiguri peste 580.000 de dolari din vânzarea de acțiuni de la o companie de drone americane/FOTO: Colaj Newsweek

Noul președinte al USR, Cătălin Drulă a încasat anul trecut 588.810 dolari după ce a vândut o parte din acțiunile pe care le deținea la Zipline, o companie americană care produce drone, se arată în declarația sa de avere.

SHARE

Proaspăt ales șef al formațiunii politice USR, Cătălin Drulă se bucură de succes și în zona financiară. El a investit în acțiuni la compania americană Zipline la care a lucrat în perioada 2014 - 2016, potrivit informațiilor prezentate pe pagina sa de LinkedIn.

Deputatul a realizat venituri de 588.810 dolari din vânzarea unor acțiuni, potrivit declarației sale de avere pe anul 2021. El deținea acțiuni la compania de drone ZIPLINE INTERNATIONAL INC în valoare de 2,503,403 dolari.

Ce este Zipline

Zipline este o companie americană care proiectează, produce și operează drone de livrare. Compania operează centre de distribuție în Rwanda, Ghana, Japonia și Statele Unite, cu acorduri semnate pentru a începe să presteze servicii în Nigeria, Coasta de Fildeș și Kenya. Începând cu aprilie 2022, dronele sale au efectuat peste 20 de milioane de mile de zboruri în 275.000 de livrări comerciale.

Dronele companiei livrează sânge integral, trombocite, plasmă congelată și crioprecipitat, împreună cu produse medicale, inclusiv vaccinuri, perfuzii și produse medicale comune.

Citește și: VIDEO Boris Johnson, propunere să conducă alianța anti-Putin ca emisar special pentru Kiev

Începând cu septembrie 2021, peste 75% din livrările de sânge din Rwanda, în afara orașului Kigali, folosesc dronele Zipline. În aprilie 2019, în Ghana, compania a început să utilizeze drone pentru a livra vaccinuri, sânge și medicamente.

În plus, în timpul pandemiei COVID-19 din 2020, Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a acordat o derogare în conformitate cu partea 107 organizației partenere a Zipline, Novant Health, pentru livrarea de materiale medicale și echipamente de protecție personală (PPE) către unitățile medicale din Carolina de Nord.

Citește și: O nouă Cortină de Fier, susținută de Polonia care se înarmează masiv: 400 mii soldați și avioane F35

Compania oferă, de asemenea, servicii de livrare și pentru produse nemedicale, oferind exemple pe site-ul său web pentru restaurante, magazine alimentare, magazine de proximitate și comerț electronic.

Cătălin Drula este noul șef al USR 

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate.

Din cei 23.544 de membri cu drept de vot, au votat online 77,2 %. Drulă a obţinut 12.967 voturi.

Votul online pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România s-a desfăşurat în perioada 6 -10 iulie, încheindu-se duminică la ora 10,00.

Drulă a avut 5 contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%), Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

"Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat, pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească, intrarea în Parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea, confirmarea în alegeri, guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate", a spus Cătălin Drulă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te