Dragnea anunță un miting violent în octombrie și ia apărarea jandarmilor „timorați”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.10.2018 - 13:30
De unde știe Liviu Dragnea că vor urma proteste violente? Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PSD susține că, la protestul Diasporei, din 10 august, jandarmii au primit „lovituri crunte” și s-a plâns, într-un interviu pentru RTV că procurorii nu sunt interesați de „informațiile despre finanțări externe” ale manifestanților.

SHARE

Liviu Dragnea a susținut duminică seara că semnalul la protestul din 10 august ar fi fost dat de o postare a preşedintelui Klaus Iohannis. „În acea noapte, Iohannis a pus o postare. El a dat semnalul. A vrut să dea două semnale, să timoreze Jandarmeria şi să le spună protestatarilor violenţi: staţi liniştiţi că nu păţiţi nimic şi continuaţi, veniţi şi a doua zi, staţi câte zile este nevoie pentru a vă atinge obiectivul stabilit şi anume de a ocupa guvernul, de a da jos guvernul prin violenţă. Deci nu are rost să mai facem tot felul de investigaţii. E clar că de acolo a pornit. De ce se intenţionează asta?”, a precizat Liviu Dragnea

Liderul PSD a ingnorat faptul că mesajul președintelui României, prin care acesta a condamnat violențele jandarmilor din timpul protestului diasporei din 10 august, a venit după ce evacuarea Pieței Victoria avusese loc printr-o intervenție excesivă a forțelor de ordine. Klaus Iohannis nu avea cum să instige protestatarii, din moment ce aceștia tocmai fuseseră alungați, cu gaze lacrimogene și lovituri de baston, de la manifestare.

Citește și Dragnea îi dă dreptate lui Dan Voiculescu, care a cerut supravegherea presei de opoziție

În schimb, Liviu Dragnea susține că, la finalul lunii octombrie, urmează un nou protest violent. „S-a tot discutat în ultima perioadă că se mai doreşte organizarea unui miting, tot violent probabil, undeva la sfârşitul lunii octombrie, mergând pe ideea că jandarmii care sunt deja anchetaţi, care sunt puşi sub acuzare sunt timoraţi şi atunci să poată să facă ce vor. Cred că asta e intenţia lui Klaus Iohannis. Adică ceea ce a făcut este o lovitură puternică împotriva unei instituţii a statului care asigură ordinea publică şi care apără instituţia statului", a declarat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a precizat că nu susţine acţiuni violente din partea jandarmilor din senin, dar la protestul din 10 august au fost lovituri crunte împotriva jandarmilor.
„Nu am văzut, sau cel puţin nu a apărut până acum, ca procurorii să fie interesaţi să cerceteze, să vadă informaţiile care au apărut în spaţiul public despre finanţări externe, despre tabere de instruire a protestatarilor violenţi. Am văzut că procurorii în România de ani de zile se autosesizează de la o jumate de mail, sau de o declaraţie a unuia de 10 secunde la televizor şi nişte acţiuni de asemenea anvergură, care pot fi extrem de periculoase pentru statul de drept şi pentru ordinea constituţională în România şi pentru stabilitatea acestei ţări, asta nu le trezeşte o îngrijorare? Adică astea nu sunt periculoase, nu se pot autosesiza?", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Citește și Dragnea: Pe oameni îi sperie că sunt țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te