În mai 2020, Diana Șoșoacă era o simplă avocată. Ea s-a lipit, imediat, de mișcarea unor elevi care cereau anularea examenului de bacalaureat. Motivul ar fi fost acela că elevii nu s-ar fi putut pregăti corespunzător din cauza pandemiei de COVID-19.
Citește și: Șoșoacă, 4000 € pe lună de la stat. Soțul, salariu minim pe economie de la cabinetul ei de avocatură
Simion, despre Șoșoacă: „O profesionistă“
După alegerile din 2020, controversatul lider al formațiunii extremiste AUR, George Simion, a declarat că a convins „mulți profesioniști“ din diferite medii să se alăture partidului său.
Unul dintre acești „profesioniști“ s-a dovedit a fi unul dintre cei mai înfocați susținători a lui Vladimir Putin, lucru pe care și l-a asumat la puțin timp după ce a fost exclusă din AUR sub pretexul că „nu au avut destul timp să se cunoască“.
Întrebat cum a fost făcută selecția „profesioniștilor“, George Simion declara: „A fost foarte pe repede înainte. A fost un proces extenuant. Da. Pot să vă zic că nu îi știu, trebuie să recunosc. De ce să mint“.
Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?
„Marea schizmă“ dintre Simion și Șoșoacă
Diana Șoșoacă a intrat în Parlament umăr la umăr cu George Simion. „Iubirea“ dintre cei doi a durat doar un an.
În august 2021, liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunţat excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice. George Simion și-a dat acordul doar cu jumătate de gură.
Șoșoacă și iubirea față de Rusia lui Putin
Încă de la apariția bruscă în spațiul public, Diana Șoșoacă nu și-a ascuns niciodată simpatia directă față de Rusia lui Putin. Ea a participat de mai multe ori la discuții la Ambasada Rusiei din România.
Încă de la declanșarea războiului din Ucraina, Șoșoacă s-a poziționat de partea Rusiei, împrăștiind minciuni și teorii false precum că Ucraina „se bombardează singură“ pentru a acuza Rusia de o agresiune. Cu timpul, discursul ei în privința Ucrainei s-a schimbat, afirmând că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu este treaba NATO și că trupele americane nu au ce căuta în România.
Diana Șoșoacă a acordat un interviu publicației rusești Eurasia Daily, în care exprimă opinii controversate, inclusiv afirmații precum că România este o „colonie“ în Uniunea Europeană și că europenii și americani doresc distrugerea Rusiei.
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus o propunere legislativă în Parlament pentru modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, semnat la Constanța pe 2 iunie 1997.
Propunerea menționează că România ar trebui să urmeze exemplul Rusiei și să anexeze teritoriile istorice care i-au aparținut, precum Nordul
Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.
Șoșoacă, un pericol pentru România
Senatoarea Diana Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele AUR, se comportă ca un veritabil agent de influență al Rusiei, iar ascensiunea sa pe scena politică din țara noastră este un real pericol la adresa parcursului democratic și chiar un pericol în privința securității naționale.
Șoșoacă reușește să convingă tot mai mult o anumită pătură socială, mai puțin vigilentă, mai puțin informată, slab școlarizată, adesea nostalgică după epoca comunistă, dar cu siguranță revoltată pe actuala clasă politică din România.
Simpatizanții Moscovei din România și grupurile din rețelele de socializare în care se propagă rusofilia și scoaterea României din Uniunea Europeană și NATO o văd deja pe Șoșoacă în fruntea țării și încearcă prin toate mijloacele să adune mai mulți adepți.
Deja sondajele de opinie o plasează pe Șoșoacă și „SOS-ul“ ei în lista partidelor care vor intra în Parlament la alegerile din acest an. Partidul SOS este într-o continuă creștere în preferințele românilor, iar acest lucru este cu adevărat îngrijorător.
Potrivit ultimului sondaj, Șoșoacă și partidul său ar obține 6% la alegerile europarlamentare, ceea ce înseamnă că, extrapolând la toate tururile de alegeri, SOS ar putea intra în Parlamentul României în fața unor partide cu viziuni liberale, pro-europene, pro-dezvoltare și pro-NATO. Iar în ceea ce privește viitorul președinte al României, Diana Șoșoacă se clasează pe locul 3 în topul preferințelor românilor cu 14,4%, în fața lui George Simion.