Dezvăluirile despre Florin Cîțu au provocat o pierdere masivă de încredere în PNL, spune Orban

DE Edi Neagu | Actualizat: 17.08.2021 - 23:12
Liderul PNL iese la contraatac împotriva șui Cîțu. FOTO: Facebook

Actualul președinte al liberalilor l-a criticat pe premier pentru că nu a informat publicul cu privire la problemele avute în SUA și a adăugat că dezvăluirile de săptămâna trecută legate de premier au provocat o pierdere masivă de încredere.

SHARE

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat luni că dezvăluirile de săptămâna trecută legate de premier au provocat o pierdere masivă de încredere în Florin Cîţu, dar şi în PNL.

"În ceea ce mă priveşte, sunt foarte îngrijorat. Florin Cîţu nu este orice membru al PNL, este prim-ministrul care a fost susţinut de PNL, orice face Florin Cîţu, bun sau rău, face bine PNL sau face rău PNL. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în PNL. Mie mi se rupe inima să văd cum munca noastră de patru ani de zile, din 2017, a unor liberali de bună-credinţă, care practic au reuşit să reclădească încrederea în PNL, să redea gustul victoriei membrilor PNL şi care a adus PNL în situaţia de a câştiga trei rânduri de alegeri şi de a deveni principalul partid de guvernământ, este pusă în umbră de nişte dezvăluiri care în mod normal ar fi trebuit să apară mai demult. Toate acestea pun sub semnul întrebării credibilitatea şi moralitatea premierului care reprezintă PNL", a spus Orban la Realitatea Plus.

CITEȘTE ȘI: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

El a adăugat că premierul Florin Cîţu a omis să informeze opinia publică în legătură cu evenimentele care au avut loc în Statele Unite ale Americii.

CITEȘTE ȘI: Sondaj Politico: PNL la 18%, USR PLUS la 12%. PSD și AUR cresc consistent

"Ceea ce a deranjat cel mai mult este că Florin Cîţu a omis să informeze opinia publică. Când ajungi în astfel de funcţii, deja de la lider de grup la Senat, ministru de Finanţe, premier, nu ai voie ca în discuţiile cu partenerul tău, cu preşedintele Iohannis, care poartă răspunderea nominalizării premierului, (...) era de 10 ori mai simplu dacă el povestea. Şi în al doilea rând - stilul ăsta evaziv, chiar arogant, de a răspunde la nişte întrebări. Era mult mai simplu dacă îşi cerea scuze pentru că a crezut în sinea sa că nu era foarte important, poate că i-a fost un pic ruşine, să spună de episodul ăsta. Şi la asta cu creditul, el trebuie să răspundă la întrebare, este adevărat ce scrie acolo, că tu ai cheltuit de pe card suma cutare şi întrebarea care trebuie să i se pună este tocmai dacă a plătit banii înapoi sau dacă nu i-a plătit, nu că judecătorul nu a judecat speţa", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te