Deputatul Muraru (PNL) l-a reclamat pe E. Ungureanu (USR) la CNCD, după criticile aduse lui Iohannis

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.03.2021 - 14:47
Alexandru Muraru. Sursa imagine: Facebook

Deputatul PNL Alexandru Muraru l-a reclamat pe deputatul USR Emanuel Ungureanu la CNCD, după ce Ungureanu l-a criticat pe președintele Iohannis pentru închiderea dosarului „10 august”, spunându-i „Rușinos! Schamlos!”.

SHARE

Alexandru Muraru a catalogat drept xenofobă afirmația lui Emanuel Ungureanu în limba germană, spunând că „este de natură să intimideze și să stigmatizeze social pe criterii etnice”. 

Totodată, alesul liberal le-a cerut co-președinților Alianței USR-PLUS să se delimiteze de afirmațiile deputatului Emanuel Ungureanu. 

„Într-o țară în care discursul etnicist și discriminatoriu, bazat pe ideologii șovine și xenofobe, a lăsat traume atât de adânci în societatea românească, o astfel de declarație trebuie repudiată cu fermitate. De aceea, le solicit domnilor Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinți ai alianței USR-PLUS, să se disocieze de acest discurs și de afirmațiile deputatului Ungureanu, care alimentează tendințele xenofobe și de ura inter-etnică”, a susținut Alexandru Muraru, anunțând că l-a reclamat pe Ungureanu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

„Acest comportament public intră sub incidența art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, în sensul că „vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”, a afirmat Alexandru Muraru. 

Joi, Emanuel Ungureanu l-a criticat dur pe președintele Iohannis, reproșându-i că este responsabil de închiderea dosarului „10 august”, prin numirea Giorgianei Hosu la șefia DIICOT. 

„Rușinos!Schamlos(în limba germană) Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de „trântirea” dosarului 10 august. Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august. Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea… Îl invit pe domnul Iohannis pe care l-am votat să citească această mărturie a unui cetățean mutilat în 10 august 2018”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Reacția deputatului USR PLUS a venit după ce președintele Klaus Iohannis i-a solicitat ministrului Justiției Stelian Ion, într-o postare pe Facebook, să explice public de urgență cum s-a ajuns la închiderea dosarului 10 august.

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.