Dăncilă, după înregistrarea Newsweek în care îi amenință pe pesediști: „Am vrut să dau un semnal”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.10.2019 - 14:52
Premierul Viorica Dăncilă/Foto:Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiţiei în contextul moţiunii, că a vrut să dea un mesaj că politicul nu se poate amesteca în domeniul juridic.

SHARE

„Eu am spus, am vorbit de Secţia Specială, pentru că după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei, eu am spus că nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei, nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, nici pentru alt motiv”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a apreciat că „dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor”.

Declarația vine în contextul în care Newsweek România a difuzat marți o înregistrare audio, din timpul unei ședințe de partid, în care premierul Dăncilă poate fi auzită cum îi șantajează voalat pe parlamentarii PSD. 

Citește și AUDIO Dăncilă le promite bani parlamentarilor PSD și amenință voalat cu dosare penale

„Categoric că mizele sunt legate şi de aceste lucruri. Dărâmarea Guvernului presupune de fapt şi numirea procurorilor. Ăsta este rolul. Ştiţi foarte bine. Eu nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic, chiar am subliniat că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. După cum ştiţi preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Reacţia premierului vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, şapte membri ai CSM au anunţat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM şi preşedintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituţională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declaraţiile făcute, "ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti" şi "stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenţia de a subordona politic justiţia".

Citește și Membri CSM se revoltă după înregistrarea Newsweek cu Viorica Dăncilă şi cer sesizarea CCR

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Daniel Suciu, de la Dezvoltare, încearcă să-i momească pe parlamentarii PSD cu bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu condiția să nu treacă moțiunea de cenzură.

Mai mult, Dăncilă le-a explicat parlamentarilor că miza acestei moțiuni o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor.

Ministrul Suciu nu s-a lăsat mai prejos și le-a promis parlamentarilor că vor fi consultați direct în legătură cu modul de împărțire a banilor publici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te