Comunicatul Executivului nu face explicit referire la acest subiect şi menţionează că Brexitul a constituit tema principală a discuţiilor. După ce premierul a felicitat Marea Britanie cu ocazia celebrării Zilei Naţionale în România în data de 6 iunie, ambasadorul Noble a felicitat-o ”pentru energia şi hotărârea clară de a porni pe un nou drum”, mai anunţă ambasada.
„Prim-ministrul a descris abordarea diferită a Guvernului său în ceea ce priveşte subiecte legate de domeniul justiţiei şi a semnalizat intenţia de a depăşi aspectele negative ale Ordonanţelor de Urgenţă pentru a promova mai bine interesele economice ale României cu Marea Britanie şi cu alte ţări. Ambasadorul a adus în discuţie activitatea unui număr mare de organizaţii neguvernamentale britanice în România, multe dintre acestea implicate în promovarea intereselor grupurilor marginalizate şi a protecţiei mediului. Prim-ministrul a spus că doreşte să faciliteze activităţile ONG-urilor şi a fost de acord să se intereseze cu privire la aspecte legate de mediul de operare a ONG-urilor pentru ca acestea să poată juca în România acelaşi rol esenţial pe care îl au în Marea Britanie”, anunţă reprezentanţa diplomatică.
Comunicatul Guvernului anunţă că „problematica retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană a ocupat un loc central în cadrul discuţiilor”.
”Partea română a reiterat, din prisma Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, exercitată în prezent de către România, interesul pentru o retragere ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza Acordului negociat. În acelaşi timp, oficialul român a subliniat importanţa pe care ţara noastră o acordă necesităţii protejării drepturilor cetăţenilor europeni din Regat şi a oferit garanţia că România va întreprinde toate demersurile legislative şi administrative interne pentru respectarea drepturilor cetăţenilor britanici din România, indiferent de scenariul care se va cristaliza în lunile următoare”, se arată în comunicat.
De asemenea, a fost exprimat interesul susţinut pentru aprofundarea şi actualizarea Parteneriatului Strategic româno-britanic, revizuit ultima dată în 2011, pentru a răspunde mai bine nevoilor şi realităţilor de ordin european şi bilateral.