Cum a explicat Dan Vîlceanu imaginile de la bătaia cu Florin Roman, în Parlament: ”Îi spuneam ceva”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.05.2024 - 12:49
um a explicat Dan Vîlceanu imaginile de la bătaia cu Florin Roman - Foto: captură video

După scandalul de săptămâna trecută din Parlament, Dan Vîlceanu, deputatul sancționat după ce s-a luat la bătaie cu Florin Roman, a dat explicații în legătură cu imaginile apărute în public. El susține că nu și-a agresat colegul

SHARE

Dan Vîlceanu susține că nu l-a agresat pe Florin Roman, săptămâna trecută, în Parlament ci că este vorba despre ”un circ”, iar imaginile sunt ”mai urâte” decât s-a întâmplat în realitate. 

El susține că i-a spus ceva.

Săptămâna trecută, deputatul Dan Vîlceanul a avut o altercație cu Florin Roman. Luni a apărut și raportul INML, care arată că Roman are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale. Acum, Vîlceanu spune că nu l-a agresat, ci doar s-a aplecat să îi spună ceva mai de aproape.

Cum a explicat Dan Vîlceanu imaginile de la bătaia cu Florin Roman, în Parlament: ”Îi spuneam ceva”

”Domnul Roman a dorit să facă acest circ, nu are decât să facă. Aţi văzut imaginile, ele sunt mai urâte decât ceea ce s-a întâmplat în realitate, a fost o îmbrânceală de 7-8 secunde în care nu am încercat nici să îl lovesc şi nici nu l-am lovit. Dacă îmi arătaţi şi mie momentul în care l-am lovit cu genunchiul sau altceva nu mai spun nimic.

Citește și: VIDEO Imagini incredibile! Cum s-au bătut în Parlament deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu

Sunt imagini filmate,  îi spun ceva, atâta tot. Nu vreau să spun ce i-am spus, i-am spus ce mi-a spus şi dânsul. Nu au existat nici muşcături, nici lovituri”, a susţinut Vîlceanu, la Palatul Parlamentului. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui Dan Vîlceanu cu sancţiunea maximă de reducere cu 50% a indemnizaţiei pe o perioadă şase luni şi limitarea timp de trei luni la 10 secunde a luărilor de cuvânt în cadrul plenului.

Altercația a avut loc săptămâna trecută. Florin Roman a afirmă că altercaţia din plen a început după ce i-a făcut un reproş deputatului Dan Vîlceanu privind prezenţa acestuia în băncile care aparţin Partidului Naţional Liberal, în condiţiile în care este deputat neafiliat.

”I-am spus că încalcă Regulamentului şi a izbucnit o altercaţie verbală, după care deputatul neafiliat a avut un comportament golănesc, practic, dacă vă uitaţi pe camere, sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului, mă invită afară din plen la bătaie – vă citez din ce a spus domnul Vîlceanu.

Citește și: Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Pe parcurs, am încercat să îl liniştesc, să îi spun că se face de ruşine, iar aici afară, sub această cameră, a încercat să mă muşte, m-am ferit şi în acel moment mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului”, a povestit Florin Roman.

Liberalul a mai transmis că agresiunea a început în momentul în care Vîlceanu l-a împins în afara sălii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te