Cum a decis un primar să-și arate independența politică: E susținut la alegeri și de PNL, și de PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.08.2020 - 13:21
El este primarul „independent”. Sursa: botosaneanul.ro

Primarul din comuna Suharău, județul Botoșani, Marcel Chelariu, care va candida pentru un un nou mandat, și-a făcut bannere și cu PNL, și cu PSD. PNL și PSD sunt adversari la șefia CJ Botoșani.

SHARE

Comuna Suharău ar fi plină de astfel de afișaje, din 50 în 50 de metri fiind văzuți când Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani, când Doina Federovici, președinta PSD Botoșani, scrie publicația locală Botoșăneanul.ro

Explicația independentului Marcel Chelariu pentru această situație inedită? 

„Candidatul de la PNL (Costel Șoptică, pentru președinția CJ Botoșani – n. red.) este consăteanul nostru, iar PSD susține candidatura independentă pentru funcția de primar. Și mi se pare normal să răspund cu aceeași monedă. Dl Șoptică știe de acest lucru, pentru că înainte de a face bannerele doar am discutat cu ambele tabere. Dacă ambele partide și nu doar ei, niciun partid cu excepția Pro România nu are candidatură pentru primar la Suharău. Unii susțin candidatura mea, alții poate nu o susțin și PNL-ul și PSD-ul, am discutat cu ambii și am stabilit că facem bannerele așa.

Știți cum este în campanie, oamenii nu pot să fie de aceeași culoare toți. Și eu știu foarte bine opiniile din Suharău. Sunt oameni care înclină spre dreapta, către PNL și în discuțiile cu mine așa o să voteze, pentru PNL. Sunt oameni care nu votează niciodată cu PNL și votează PSD. Deci nu este un inconvenient din punctul acesta de vedere. Așa-i normal, dacă-s independent nu ar trebui așa să fac?”, a susținut edilul Marcel Chelariu. 

Pe de altă parte, candidatul PNL la Consiliul Județean Botoșani, Costel Șoptică, a declarat că el a pus bannerele cu el și cu Chelariu și că este „o independență pe care nu o înțeleg”: „Eu am pus bannere cu dl primar și cu mine, în urmă cu două săptămâni. Dacă dl primar a luat decizia să pună cu d-na Federovici înseamnă că este opțiunea dânsului și nu mai am ce comenta. Ce pot să comentez? Am fost în urmă cu două zile, o să iau la picior toată comuna. Este o independență pe care nu o înțeleg, nu credeam că va face așa ceva”.

Candidata PSD susține, în schimb, că oricum „PSD va avea cel mai bun scor în această comună. Și mă bazez aici pe lista pentru Consiliul Local, o listă destul de bună cu oameni profesioniști, gospodari, oameni care au performat în administrația locală”.

Surse foto bannere: Botoșăneanul.ro

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.