Cum a ajuns Gabriel Oprea în fruntea PSD folosindu-se de o asociație obscură

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2019 - 12:26
Gabriel Oprea/Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Gabriel Oprea, fost lider UNPR, a ajuns vicepreședinte al PSD, prin intermediul unei asociații obscure, care a fost înființată în mai și cu care PSD a semnat un protocol de colaborare 14 noiembrie.

SHARE

Anunțul că Gabriela Oprea este membru CEx cu drept de vot a stârnit nemulțumire în partid.

Generalul a înființat, la finalul lunii mai 2019, o asociație profesională – „fără caracter politic” – pe care a numit-o Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” și prin intermediul căreia a semnat, pe 14 noiembrie, cu PSD un protocol de susținere a Vioricăi Dăncilă la prezidențiale.

În schimb, Oprea a primit funcția de vicepreședinte al PSD și drept de vot în CEx.

„Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” este o asociaţie profesională, deci nu are caracter politic, formată din militari, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi, atât în rezervă, cât şi în activitate şi este prima asociaţie de acest fel”, a declarat, pe 30 iunie, Gabriel Oprea, preşedintele asociației, la evenimentul de lansare al acesteia.

Acesta a mai adăugat că Uniunea va sprijini oamenii care şi-au pus viaţa în slujba ţării, va promova patriotismul, cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor naţionale, culturale şi militare, îndeosebi în rândul tinerei generaţii şi îi va sprijini pe membrii săi în realizarea dezideratelor de protecţie socială şi a altor drepturi şi interese legale ale acestora, scrie G4Media.

Newsweek România a dezvăluit, în octombrie, faptul că Gabriel Oprea folosește această asociație obscură pentru a pune mâna pe sediul UNPR, evaluat la 500.000 de euro.

Actualul sediu al UNPR, situat în București, pe strada Gheorghe Brătianu nr.7, a fost cumpărată cu 110 de mii de euro în anul 2011. Banii au fost obținuți din cotizațiile membrilor de partid, donații și subvenții acordate de stat. Valoarea de piață a imobilului este de peste 500.000 de euro, conform situației financiare a partidului din 2017.

Mai mult, generalul de carton Gabriel Oprea i-a promis Vioricăi Dăncilă că, dacă UNPR fuzionează cu PSD, îi aduce 190 de primari și viceprimari. De fapt, UNPR are doar 29 de primari și 56 de viceprimari. În plus, Oprea încearcă să "doneze" sediul UNPR, evaluat la 500.000 de euro.

Citește și Gabriel Oprea lichidează UNPR: sediul de 500.000 de euro, donație unui ONG pe care-l controlează

Preşedinta PSD Bucureşti și vicepreședinte al partidului, Gabriela Firea, a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că se delimitează de „impunerea” intrării în Comitetul Executiv al partidului, fără votul explicit al membrilor, a unor persoane pe motiv că acestea „nu mai conduc partide, ci… sindicate”.

Precizările lui Firea au fost făcute după ce preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a explicat, duminică, prezenţa la sediul partidului a fostului lider UNPR Gabriel Oprea prin faptul că acesta a devenit vicepreşedinte al partidului, alături de alţi patru lideri de sindicat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te