Dan Nica: Nu vrem dublu standard
Dan Nica a fost ministru în cabinetul Ponta, dar a rezistat schimbării puterii și acum îl regăsim pe poziția a cincea pentru alegerile europarlamentare.
În cei cinci ani de mandat a propus zece rezoluții. A preluat discursul naționalist și suveranist a lui Dragnea. Pe 19 aprilie, declara la Bruxelles: „în 2009, procurorul general al României a semnat un protocol secret cu serviciile de informații.
Surprinzător - procurorul general era Kövesi. De doi ani de zile au început să apară dezvăluiri despre o lungă serie de protocoale secrete încheiate cu serviciile de informații și românii au putut să afle cu oroare, cu teamă, cu spaimă că au existat aceste protocoale secrete și că aceste protocoale secrete au condus la abuzuri și nedreptăți abominabile.
Cred că este corect să spunem că românii urăsc dublul standard: produse alimentare care sunt contrafăcute și vin și au invadat piața românească, punând în pericol sănătatea acestora, produse farmaceutice“. Un discurs care îi merge la inimă lui Dragnea.
Maria Grapini a dus imaginea țării pe noi culmi
Spaima limbii române, Maria Grapini s-a transferat la PSD (de la partidul lui Dan Voiculescu) pentru a obține un nou mandat.
În 2014, în precedenta campanie electorală, Grapini declara: „Vreau să continui să susţin în Uniunea Europeană politici adecvate pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Vrem, în anumite domenii, unde se constată o rămânere în urmă, să avem excepţii.
Al doilea proiect important este cel de imagine. Voi duce mai departe proiectul - România, promovată prin valori - , prin valori umane şi prin valorile naturale ale României“, spune Grapini.
A reușit contrariul. A avut, constant, un discurs prin care și-a ostilizat Parlamentul European: „Doamna comisar, sunteți de specialitate, știți bine că în materie de organizare judiciară și în domeniul justiției nu se poate amesteca nici guvernul din țara respectivă, dar nici oficialii europeni.
Și vreau să vă spun că prin intervențiile oficialilor europeni de fapt ați afectat justiția în România. Cetățenii din România nu înțeleg de ce anumiți oficiali, anumiți europarlamentari se amestecă în procese în derulare“, a spus Grapini în 15 aprilie 2019.
Andi Cristea, perfect aliniat în PSD
Un loc de europarlamentar va recâștiga și Andi Cristea care a militat, în primul mandat, pentru unirea Republicii Moldova cu România. Cristea a fost președintele „Delegaţiei Comisiei parlamentare de cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova“.
Această inițiativă nu a rezonat în cadrul PSD, care nu a dat dovezi de apropiere de Chișinău. Când a venit ordin de la București pentru a prelua discursul populist a lui Dragnea, Andi a spus prezent: „Doamnă președintă, doamnă comisar, tăcerea dumneavoastră în fața abuzurilor din România este asurzitoare.
Vreau să vă spun foarte clar: obiectivul partidului meu este consolidarea proiectului european și eliminarea standardelor duble pe care dumneavoastră le tolerați“, a declarat Andi Cristea.
Citește dosarul integral dedicat alegerilor europarlamentare din 26 mai
26 mai. Alegeri într-o Europă aflată la răscruce
De ce contează alegerile europene
Listele de candidați români la europarlamentarele din 26 mai
PSD face campanie pentru a ajunge în inima UE înjurând UE
Rovana Plumb nu poate justifica 350.000 de euro, bani europeni
„Loviturile politice“ aplicate moților de Negrescu