Clotilde, sabotată? Am trimis prefectului dispoziţia că voi fi manager şi nu am primit răspuns

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.11.2022 - 18:12
Clotilde Armand - FOTO: usr.ro

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că a trimis în februarie prefectului Capitalei dispoziţia sa că va fi manager de proiect în iniţiativa privind demersuri anticorupţie în autoritatea locală şi că nu a primit niciun răspuns.

SHARE

"Nu am acces la dosar, mi s-au încălcat drepturile (...) sunt ferm convinsă că am voie să fiu manager de proiect. Am puncte de vedere de la toate instituţiile statului care sunt implicate. Am trimis pe 18 februarie la prefect dispoziţia mea că voi fi eu manager de proiect (...) Din 18 februarie nu am niciun răspuns de la prefect. Este rolul lui de a analiza fiecare dispoziţie pe care o emit. Despre ce este vorba aici? Dacă am voie sau nu să fiu manager de proiect? (...) E un proiect anticorupţie, care este, de fapt, mandatul pentru care am fost aleasă", a spus Clotilde Armand, marţi, la Digi 24.

Ea a afirmat că majoritatea primarilor care sunt activi primesc o indemnizaţie pentru faptul că au proiecte europene. "Când am ajuns în primărie erau două-trei proiecte, acum suntem la 55 de proiecte europene care sunt depuse", a punctat Clotilde Armand.

În opinia sa, este "un război mediatic" lansat de fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache. "Este un atac din partea celor care sunt inculpaţi în multe dosare (...), care sunt profund deranjaţi de activitatea mea anticorupţie", a adăugat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, la Digi 24, că faptul că Armand s-a numit manager de proiect reprezintă o problemă.

"Sunt primari care au această indemnizaţie, pe care o primeşte orice primar, dacă instituţia pe care o conduce gestionează fonduri europene, după ce câştigă proiectele (...). Ceea ce înţeleg eu din comunicatul ANI, dacă înţeleg corect, este că nu este problemă acea indemnizaţie, ci este problemă că s-a numit pe sine manager de proiect. Aici ar fi problema şi văd că doamna Armand nu contrazice acest lucru, dar spune că este legal. Din câte ştiu eu (...) nu este legal, că aşa şi eu m-aş putea numi pe mine şeful Poliţiei Locale sau director la Direcţia de Urbanism sau şef de serviciu la Taxe şi Impozite Locale, într-o direcţie pe acolo, da? Adică ar trebui să-mi arog nişte competenţe care sunt exclusiv în apanajul funcţiei publice, eu nefiind funcţionar public", a precizat Ciprian Ciucu.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te