Clotilde Armand depune plângere penală împotriva unui ministru PNL. UPDATE Reacția lui Burduja

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2022 - 11:23
Războiul dintre Clotilde Armand și PNL a început la scurt timp după alegerea sa în funcție/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă că Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1, astfel că va depune plângere penală.

SHARE

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, protejează funcţionarii care sunt hărţuiţi mediatic şi ameninţaţi public de persoane care sunt apropiate de anumite formaţiuni politice. La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Sector 1, din 13 august, unii invitaţi, membri ai unui partid politic, au făcut acuzaţii neprobate şi nefondate la adresa unor funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1”, se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Instituţia anunţă că primarul Sectorul 1 „urmează să depună plângere penală în acest caz”.

Citește și:

FOTO Un băiat de 16 ani a „fumat” și a vrut să le arate prietenilor că le are cu volanul: 4 răniți

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi şeful PNL Sector 1 şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1.

Liberalii şi-au trimis oamenii de încredere la ultima şedinţă a consiliului local, au hărţuit şi ameninţat public funcţionarii de la Urbanism, Juridic şi Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat în întregime de mine la începutul mandatului şi funcţionează impecabil. Nu mai merge cu combinaţiile unor dezvoltatori imobiliari care cumpărau bunăvoinţa funcţionarilor. Oprim orice şantier ilegal şi orice construcţie fără autorizaţie).

Sunt aceleaşi personaje cărora PNL Sector 1 le-a găsit sinecuri în companiile Primăriei Sectorului 3, după negocieri cu Robert Negoiţă, finul Gabrielei Firea. Să vă uitaţi ce declaraţii fac, în şedinţa consiliului local, Alexandru Pânişoară - fost membru PACT, prieten cu actualul ministru al Cercetării şi preşedinte al PNL Sector 1, fost partener cu acesta în compania Rise Consortium Partners - şi Alexandru Dumitrescu – membru PNL Sector 1 şi cel care mi-a contestat fără succes alegerea în funcţia de primar împreună cu primarul PSD.

Miza lor era să rămână în funcţie Dan Tudorache, nu le-a ieşit. Pânişoară şi Dumitrescu au venit vineri la şedinţa Consiliului Local şi au cerut revocarea din funcţie a Arhitectului Şef, fiind încurajaţi făţiş de consilierii PNL, s-au remarcat prin derapaje verbale şi insulte”, a declarat Clotilde Armand.

Citește și:

România cumpără trenuri electrice care merg cu 200 km/h pentru rute unde viteza maximă e 100 km/h

Primarul Sectorului 1 a precizat că discuţiile din Consiliul Local al Sectorului 1 au pornit în momentul în care se discuta despre mai multe regulamente şi norme care opresc haosul urbanistic promovat de fostele administraţii locale.

„Este mare panică în PNL Sector 1 în legătură cu construcţia imobilului Modrogan One din curtea sediului central al PNL. Acolo s-au suspendat lucrările. O altă nemulţumire a consilierilor liberali sunt mai multe regulamente şi norme care opresc haosul urbanistic promovat de fostele administraţii locale PNL şi PSD,” afirmă Clotilde Armand.

Edilul a dat exemplu blocului de opt etaje (S+P+8E), construit fără autorizaţie pe strada Heliului, în cartierul Băneasa, după un lung şir de ilegalităţi şi a prezentat ce s-a făcut în ultima lună în acest caz.

- Plângere penală pentru grup infracţional organizat împotriva proprietarilor, executor judecătoresc şi funcţionarii de la Cadastru care au efectuat ilegal întabularea;

- Acţiune în instanţă pentru ca Poliţia Locală să poată intra în imobil pentru efectuarea controlului, deoarece proprietarii nu au permis intrarea;

- Acţiune în instanţă pentru demolare construţie ilegală;

- Sesizare la DIICOT pentru spălare de bani si efectuarea de tranzacţii fictive;

- Sesizarea poliţiştilor de la Criminalitatea Economică cu privire la neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare neasigurat legal;

- Sesizare către Autoritatea Aeronautică Civilă Româna privind încălcarea regimului de protecţie al traficului aerian, blocul fiind în apropierea Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa – “Aurel Vlaicu” şi având cu 3 etaje pentru regimul de înălţime avizat pentru această zonă;

- Sesizare catre Inspectoratul de Stat în Construcţii privind Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, blocul neavând autorizaţie, avize, diriginte de santier, procese- verbale pentru lucrări ascunse, proiectant, planuri, adică nu are nimic.

„Fac acum un anunţ public fără echivoc: am decis să depun plângere penală împotriva celor numiţi mai sus pentru presiunile făcute împotriva funcţionarilor publici din Primărie. Inclusiv împotriva Ministrului Cercetării. Aşa ceva este incalificabil. Nu ne intimidăm, mergem mai departe cu ceea ce avem de făcut şi protejăm funcţionarii hărţuiţi de cei care au alte interese. Asta face PNL, oameni buni. Dacă nu mă credeţi pe mine vă invit să vizionaţi intervenţiile lor din şedinţa de vineri. Şi da, nu veţi auzi nici despre asta în presă,” a mai declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit comunicatului.

Burduja: „Inducerea în eroare a organelor judiciare se pedepsește”

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o avertizează pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, după anunţul că va depune plângere penală împotriva sa, că prin Codul penal se pedepseşte inducerea în eroare a organelor judiciare.

„Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preş realitatea tragică a Sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. Victimele sunt cetăţenii Sectorului 1, care s-au săturat până peste cap de circul permanent. Să vorbeşti de plângeri penale pentru că cineva nu îţi girează ilegalităţile şi proiectele faraonice înseamnă să nu ai simţul ridicolului", se arată într-un comunicat al lui Burduja.

Ministrul Digitalizării regretă că în 2020 PNL a susţinut candidatura lui Clotilde Armand la primăria Sectorului 1.

„Ne cerem încă o dată scuze cetăţenilor Sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susţinerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcţii publice. Suntem la fel de dezamăgiţi precum sunt şi ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, aşa cum le vedem în sectoarele 2 şi 6, de exemplu. Garanţia noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar aceşti ani irosiţi în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru Sectorul 1", a adăugat Burduja, preşedintele PNL Sector 1.

Burduja aminteşte art. 268 din Codul penal - „Inducerea în eroare a organelor judiciare", potrivit căruia: (1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani".

„Astfel, vom face ceea ce am făcut de fiecare dată: vom apăra interesul cetăţenilor şi vom fi de partea legii, care nu ţine cont de cine urlă mai tare", a mai spus Burduja.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te