Ciucu, despre atacurile dintre PNL și USR-PLUS: „Ne facem rău unii altora, degeaba”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.03.2019 - 21:15
Ciprian Ciucu Foto: Inquam Photos / George Călin

Liberalul Ciprian Ciucu, consilier general în București, avertizează că, prin atacurile reciproce lansate de PNL și USR-PLUS, singurul partid care este avantajat este PSD.

SHARE

„Vă întreb, ca de la om la om: voi cum v-ați simți dacă ați fi atacați și tocați zilnic de echipele de influenceri ale acelora care pe față declară că vor să fim ÎMPREUNĂ, și să guvernăm împreună, dar, de fapt, mesajul dat pe puternica rețea de socializare fiind agresiv, negativ prin atacuri în rafale?”, scrie Ciprian Ciucu într-o postare pe contul său de Facebook.

Liberalul se întreabă „ce ar câștiga USR cu o astfel de strategie?” „Încă 0,5 din electoratul urban universitar? Merită? Merită să sacrifici încrederea ce poate fi investită într-o alianță viitoare pentru a mai rupe ceva de la acela cu care vei fi în alianță?”, se întreabă retoric Ciucu.

În opinia sa, încrederea dintre cele două formațiuni „este esențială în viitorul guvern și pentru viitoarele majorități din consiliile locale”. „În politică, locul doi nu e bun de nimic. În politică contează doar puterea executivă dacă vrei să faci ceva cu adevărat: guvernul și primăriile. Restul sunt povești”, este de părere liberalul.

El precizează că este „suficient de bătrân ca să port vie amintirea Convenței Democratice”. „Deși a avut un un rol istoric esențial (orientarea decisivă către UE și NATO), Convenția nu a fost eficientă în a livra bunăstare pe termen scurt.

Luptele fraticide între PNȚCD și PNL și ambițiile USD au semănat neîncredrea între partenerii de guvernare și au dus la un tur de prezidențiale oribil între părintele PSD, Iliescu și descreieratul de Vadim Tudor. PSD a câștigat alegerile fluierând. De ce evoc experiența CDR+USD? Pentru că am mai văzut filmul acesta”, punctează Ciucu.

El se întreabă „la ce bun să ne scoatem ochii între noi?” ”Da, suntem diferiți, dar nu incompatibili. Da, suntem diferiți, dar complementari. Da, suntem diferiți dar avem obiective comune. La ce ajută să ataci lista PNL pentru europarlamentare? La ce ajută asta în mobilizarea voturilor anti-PSD și a nehotărâților?”, scrie liderul PNL în București.

El este de părere că „neîncrederea dintre noi va fi exploatată de ciuma roșie, amplificată prin oficinele lor, plătite cu bani publici.” „Dacă luăm guvernarea... Asta vrem? Să luăm guvernarea și după 6 luni să sărim unii la gâtul altora, înainte de a reuși să facem ceva pentru oameni și din a repara ceva din imensul rău făcut de PSD?”, adaugă Ciprian Ciucu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.