Ciucă explică de ce nu a făcut remanieri: „Nu au fost probleme deosebite. Ar fi stagnat măsurile”

DE Alin Crișan | Actualizat: 28.09.2022 - 19:09
Nicolae Ciucă - Foto: Profimedia

Întrebat dacă va renunţa la şefia Executivului în favoarea liderului PSD Marcel Ciolacu, primul ministru a răspuns: „Sigur că da!”.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă explică motivele pentru care nu a făcut remanieri în Cabinetul pe care îl conduce, el susţinând că nu au existat probleme „deosebite” care să ducă spre o astfel de decizie, iar schimbarea din funcţie a vreunuia dintre deţinătorii de portofolii ar fi generat „o stagnare a măsurilor” luate la nivel guvernamental.

Citește și: Dîncu condamnă așa-zisele referendumuri din Ucraina: „Susținem integritatea teritorială”

„Dacă am fi avut probleme deosebite care să genereze o astfel de decizie, vă rog să aveţi încredere că o făceam fără nici cea mai mică reţinere. Activitatea la nivelul Guvernului - chiar poate cineva odată va face o statistică să vadă câte şedinţe de Guvern, câte activităţi au fost, care au fost problemele cu care ne-am confruntat şi care sunt activităţile specifice - a fost o dinamică a acestor activităţi prin care am considerat că orice înlocuire acum ar fi generat o stagnare a măsurilor pe care le luam”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu difuzat, miercuri, la o emisiune TV. 

„Este o decizie care s-a luat în momentul formării coaliţiei. Nu văd niciun fel de problemă în momentul de faţă. Am văzut aceste temeri şi întrebări. În tot ceea ce am discutat şi am agreat ne-am ţinut de cuvânt, am fost parteneri cât de poate de oneşti, vom continua să fim până la final, nu avem nici cea mai mică îndoială că se va întâmpla altfel”, a mai afirmat premierul.

Citește și: Plafonarea prețului la petrol, pe lista noilor sancțiuni împotriva Rusiei: „Kremlinul să plătească"

Nicolae Ciucă a evitat să răspundă dacă, după ce va renunţa la funcţia de premier, va prelua şefia Senatului, el arătând că în prezent singura sa preocupare este legată de activitatea guvernamentală.

„Chiar dacă mi se reproşează că, dom-le, nu apare la televizor, nu se duce la interviuri ş.a.m.d., am mai discutat cu presa şi la întâlnirile informale şi am spus şi atunci şi o spun şi acum, iacătă, şi public: cred că este foarte important să arătăm cetăţenilor ce facem, nu ce gândim. Sigur, este important şi ce gândim, dar cel mai important, din punctul meu de vedere, este să transpunem în practică, în măsuri concrete, şi să arătăm cetăţenilor că activitatea noastră este îndreptată într-o singură direcţie”, a adăugat primul ministru, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.