Ciolacu nu îl propune pe Mircea Geoană drept candidat PSD la Cotroceni. „Am sunat-o pe Șoșoacă”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.02.2024 - 17:03
Ciolacu nu îl propune pe Mircea Geoană drept candidat PSD la Cotroceni. „Am sunat-o pe Șoșoacă” - Foto: Facebook

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl ironizează pe Mircea Geoană după ce ar fi declarat faptul că liderul l-ar susține la alegerile prezidențiale.

SHARE

Astăzi, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Mircea Geoană într-o intervenție prin care a afirmat faptul că nu l-ar susține drept candidat independent la alegerile prezidențiale. Ba chiar mai mult decât atât, ar susține-o pe președinta partidului S.O.S România, Diana Șoșoacă.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD. 

Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat.

Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD și eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu, după participarea la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Citește și: Geoană, despre alegeri: „Sper ca românii să se gândească la vot, mai puţin la carnetul de partid”

Ciolacu nu îl propune pe Mircea Geoană candidatul PSD la Cotroceni. „Am sunat-o pe Șoșoacă” 

Declarația sa vine după ce secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dezvăluit luni seara, la Jurnalul de Seară cu Cosmin Prelipceanu, la Digi24, că Marcel Ciolacu și liderii PSD s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze la Președinția României susținut de PSD.

„Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României.

Citește și: Ce spune Ciolacu despre o candidatură a lui Geoană la prezidențiale? „Păi cum să participe!?” 

Vrei să câștigi strict pe PSD, nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important.

Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană.

Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi Președinția României. Vrei să câștigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâții nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidențiale, unde sunt 65% participare pentru președinte, românii se mobilizează și merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/mircea-geoana-marcel-ciolacu-a-venit-la-mine-in-birou-sa-mi-propuna-sa-candidez-la-presedintia-romaniei-din-partea-psd-2685185

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te