Cele mai bogate 3 femei din Parlament: 21 de terenuri, 23 case, sute de mii de euro în conturi

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.01.2021 - 18:49
Laura Vicol, Diana Morar și Geanina Șerban sunt cele mai bogate parlamentare

Cele mai bogate femei parlamentar din România provin din PSD, PNL și din nou înființata Alianță pentru Unirea Românilor (AUR). Toate sunt membru al Camerei Deputaților.

SHARE

Cea mai bogată femeie parlamentar este deputat PSD și, înainte de a intra în politică, a activat ca avocat. De numele său sunt legate câteva episoade controversate. 

100.000 de euro numai dintr-o nuntă și un botez

Laura Vicol a fost reținută pentru 24 de ore în 2015, de către procurorii DNA, care au acuzat-o de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Anchetatorii au susținut că aceasta, deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, punându-i la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care atestau calitatea sa şi care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

Totuși, în 2018, Laura Vicol a fost achitată definitiv în acest dosar. 

Avocata a căpătat notorietate după ce a apărat în instanță precum fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare, pe unul dintre liderii Clanului Sportivilor, interlopul Marius Alecu, zis Bebino, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, dar și fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitiv la trei ani și 10 luni de închisoare cu executare și dat în urmărire internațională, după ce a fugit din România.

Laura Vicol deține, potrivit declarației de avere depusă la Camera Deputaților, 2 terenuri, un apartament la Mamaia și un BMW X1. Dar, deține bijuterii și ceasuri de 750.000 de euro, plus mai multe conturi bancare și numerar de, în total, 579.156 de euro și 91.000 de dolari. 

Avocata a împrumut altor persoane 150.000 de euro și 1,9 milioane de lei. 

La nunta sa a încasat 80.000 de euro, iar la botezul copilului încă 25.000 de euro. (Declarația completă de avere poate fi consultată aici).

16 terenuri și 16 case

Deputata PNL Diana Morar iese în evidență prin numărul mare de case și terenuri pe care le-a moștenit și prin numărul de case și terenuri pe care le deținte. 

Liberala, care anterior a fost de asemenea avocat, are în proprietate, în diferite cote 16 case și 16 terenuri.

7 dintre terenuri, amplasate în București Oradea, Cluj și Bistrița le-a cumpărat. Cotele parte din celelalte, aflate în Oradea, Constanța, Timiș și Maramureș, le-a moștenit. 

De asemenea, a cumpărat 7 case și apartamente, o casă a construit-o de la zero și a moștenit părți din case și apartamente aflate în Oradea, Constanța, Timiș și Maramureș.

Are de plătit un credit de 250.000 de lei. Ca avocat, în anul anterior obținerii mandatului de parlamentar, a obținut venituri de 252.000 de lei, ca avocat, și 11.650 de lei din poziția de consiilier local PNL la Bistrița. A mai încasat încă 80.000 de lei din închiererea unora dintre locuințe. (Declarația completă de avere poate fi consultată aici).

 

Bani din afaceri imobiliare

În top 3 al celor mai bogate femei parlamentar intră și un membru al celor mai nou partid care a intrat în politică, AUR. La scurt timp după ce a devenit deputat, AUR Geanina Șerban a ieșit în evidență după ce un internaut i-a scris un comentariu prin care îi cerea să intre cu mitraliera în Senat şi să îi pună pe toţi la pământ, aceasta a răspuns: este o idee foarte bună.

„Ideea dumneavoastră nu e rea, dar nu e aplicabilă. Pe lângă acest fapt, după cum bănuiesc că știți, sistemul e făcut de cei care ne-au condus timp de 30 de ani, să pună interesul personal mereu mai presus de al cetățeanului de rând. Cât despre relații, nu le avem!”, a fost răspunsul deputatei. 

Citește și: Deputata AUR Geanina Șerban despre ucis parlamentari cu mitraliera: Nu e o idee rea

Geanina Șerban deține, potrivit declarației de avere, trei terenuri, împreună cu soțul ei, trei case de locuit și două spații comerciale. Mai are două mașini de lux, un BMW X1 și un Porsche Cayenne. A mai vândut anul trecut un Mercedes, cu puțin sub 10.000 de euro. 

Deține bijuterii de 15.000 de euro și a acordat un împrumut de 44.000 de euro. 

Dar, are și un credit de 100.000 de euro, contractat în 2020 și care trebuie plătit deja anul acesta. 

Cele mai multe venituri vin din afacerile imobiliare ale soțului ei (818.633 de lei din vânzarea de locuințe). De asemenea, a încasat chirii de 12.000 de euro. (Declarația completă de avere poate fi consultată aici).

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te