Ce înseamnă și cum se face depesedizarea statului

DE Adelina Sahlean | 13.11.2019 - 12:18
Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă/Foto: Facebook Ionel Dancă

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, anunţă că au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor subordonate, urmând a se promune, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, o reorganizare a aparatului de lucru.

SHARE

Dancă anunţă o Cancelarie TIP (Transparenţă Integritate Profesionalism). Dancă susţine că şi numirile politice vor trebui să respecte criteriile de integritate şi profesionalism: ”Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituţiilor”.

”Vreau să facem împreună o #CancelarieTIP la Guvernul României. Alături de Premierul Ludovic Orban, îmi doresc să facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu şi eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o bună guvernare liberală: Transparenţă, Integritate şi Profesionalism (TIP)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ionel Dancă.

Acesta explică faptul că Transparenţa se va manifesta prin comunicare permanentă.

”Transparenţa - Voi folosi orice prilej şi voi comunica ori de câte ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, începând cu agenda de lucru zilnică a Prim-ministrului, programul întâlnirilor de la Cancelarie şi proiectele aflate în lucru la nivelul Cancelariei. Integritatea - Respectarea regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese este o condiţie obligatorie pentru orice demnitar şi funcţionar angajat în cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului şi nu va fi tolerată nicio o abatere de la această normă legală iar orice încălcare a acestui regim va duce la demiterea imediată a celor aflaţi în această situaţie. Profesionalism”, a mai anunţat Dancă.

Porivit acestuia, au fost oprite toate angajările în funcţii publice de la nivelul Cancelariei şi al instituţiilor/agenţiilor subordonate, iar împreună cu Secretariatul General al Guvernului se va propune în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -