Carmen Dan, despre numerele cu M**EPSD: Am încredere că Poliția va lămuri situația controversată

DE Octavia Constantinescu | 02.08.2018 - 11:09
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că are încredere că ancheta Poliţiei va lămuri cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere preferenţiale.

SHARE

„Am toată încrederea că şeful Poliţiei Române, care în acest moment derulează o serie de verificări, va face lumină în această situaţie controversată", a susținut ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Polițiștii rutieri din Capitală l-au oprit în trafic, luni dimineață, pe Răzvvan Ștefănescu și i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare cu numărul preferenția M**EPSD, talonul de înmatriculare și permisul. Acțiunea agenților rutieri a scandalizat opinia publică. 

Citește și: VIDEO Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele.

„Am plecat de acasă și am fost urmărit de Poliție. La aproximativ patru kilometri de casă, m-a oprit echipajul și mi-a cerut actele. După două minute, polițistul mi-a zis că trebuie să-mi ridice plăcuțele, invocând că nu sunt valabile în România. Mi-au suspendat și permisul auto”, a declarat Răzvan Ștefănescu, pentru Newsweek România.

Citește și: VIDEO Românul cu Audi M***PSD: „Poliția m-a urmărit de acasă. Știau unde stau”

Polițiștii de la Brigada Rutieră București au transmis că Răzvan Ștefănescu a fost condus, în jurul orei 6.00, la sediul instituției „pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal. 

Citește și: Avocatul Fenechiu: Reținerea permisului pentru M**E PSD, un abuz. Ridicarea plăcuțelor, legală

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, pe de altă parte, miercuri, că şoferul a intrat în România legal din punct de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare. „A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (...), imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de... Poseda documente de călătorie", a declarat Ioan Buda.
Şeful IGPR a precizat că autorităţile suedeze au informat Poliţia Română despre faptul că plăcuţele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -