Barna: L-am informat pe Cîțu despre modul de raportare a deceselor persoanelor cu COVID

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 16.04.2021 - 15:55
Barna: L-am informat pe Cîțu despre modul de raportare a deceselor persoanelor cu COVID. Foto Inquam Photos/George Călin

Premierul Florin Cîțu i-a cerut public vicepremierului Dan Barna să spună dacă știa de subraportările privind decesele persoanelor cu COVID-19, despre care a vorbit Vlad Voiculescu într-o conferință de presă.

SHARE

Premierul Florin Cîțu i-a cerut clarificări lui Dan Barna după ce a fost întrebat de jurnaliști despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind raportarea incorectă a deceselor COVID-19.

„Aici trebuie clarififcat. Îi cer public vicepremierului Dan Barna, care a coordonat și coordonează activitatea Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucuri și ce măsuri a dispus", a răspuns Florin Cîțu.

Citește și: Cîțu i-a cerut public lui Barna să spună dacă știa de subraportările de care vorbește Voiculescu

Dan Barna i-a răspuns premierului, într-un mesaj public pe Facebook, că am fost informat pe 15 aprilie, de către echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Citește și: Voiculescu acuză o raportare greșită a deceselor de COVID, dar spune că n-a documentat

„Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect”, a menționat Dan Barna.

Liderul USR afirmă că premierul, ca ministru interimar al Sănătății, i-a comunicat că va analiza aceste informații.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.