Ana Birchall: „Ministrul Stelian Ion nu e departe de savantul de renume mondial Tudorel Toader”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.04.2021 - 09:56
Ana Birchall: „Ministrul Stelian Ion nu e departe de savantul de renume mondial Tudorel Toader”. / Foto: fanatik.ro
Ana Birchall: „Ministrul Stelian Ion nu e departe de savantul de renume mondial Tudorel Toader”. / Foto: Facebook, Ana Birchall

Ana Birchall, fost deputat PSD și ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, afirmă într-o postare pe Facebook că Stelian Ion, actualul ministru al Justiției din partea URS PLUS, calcă pe urmele "savantului de renume mondial" Tudorel Toader.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Ce vă spuneam că dl ministru Stelian Ion nu e departe de "performanțele" unuia din predecesorii săi, și anume "savantul de renume mondial" Tudorel Toader? Iată cum actualul ministru Ion calcă exact pe urmele lui TT, modificându-și postările pe măsură ce își revizuiește și atitudinea cu privire la diverse subiecte. Doar că fostul ministru dl. TT își ștergea postările după o oră, iar actualul ministru, dl. Ion, doar le modifică (semnificativ) conținutul după... ceva mai mult timp, dupa ce este prins cu minciunica!”, scrie Ana Birchall pe Facebook

„Stelian Ion și-a asumat cu nerușinare toată munca predecesorilor dumisale”

„Iată un exemplu! După ce mai întâi și-a asumat cu nerușinare toată munca predecesorilor dumisale pe legile justiției, clamând această "realizare măreață" a domniei-sale ("dupa doar 3 luni la minister") fără să amintească despre faptul că de fapt nu făcuse altceva decât să preia această muncă aflată în pregătire la Ministerul Justiției din iunie 2019, acum, după ce l-am prins cu mâța-n sac și i-am demascat minciunica, încearcă să justifice felul în care arată în prezent aceste legi (pe care le-a făcut harcea-parcea prin modificările fără cap și coadă pe care le-a adus) prin asocierea cu predecesorii domniei-sale de la MJ.

Acum invocă și munca altor miniștri despre care "uitase" inițial. Realitatea tristă ne arată însă că nu a făcut decât să-și bată joc de munca acestora...Dl min.(min de la ministru, nu de la minciuna) Stelica, zice ca legile justitiei au fost scrise "partial" chiar de predecesorul sau. "Decat" ca a incurcat termenii, "integral" cu "partial". Daca va proceda cu legile astea gasite de-a gata cum a procedat cu legea privind desfiintarea SIIJ, inclusiv cu amendamentul superimunitatilor, agenda justitiei va fi "partial ... integral" facuta praf de dl. ministru Ion.

Teoretic, ministerul justitiei e "partial" pe campii, practic, e cam "integral". Eu vă spun în ritmul ăsta mâine-poimâine vom avea parte și de ode cu titulaturi și grade universitare, ca să fie bâlciul complet! Că tot văd că s-a lansat într-un adevărat turneu de PR, încât mă și întreb cine mai muncește în locul dumisale la ministerul justitie ca tot si-a delegat atributii importante.

Ah, de fapt nu mă întreb prea mult, pentru că răspunsul îl știți și voi, nu-i așa? Un răspuns cat un secretar de stat fără sare și Piper ea.

P.S. Dar să știți că eu chiar mă bucur și îi mulțumesc și pe această cale domnului ministru că îmi urmărește pagina, poate în felul acesta mai învață câte ceva, ca de exemplu art. 22 din HG nr. 561/2009)”, comentează Ana Birchall.

De asemenea, Birchall a atasat comentariului de pe Facebook și câteva capturi de ecran cu postări ale lui Stelian Ion despre care spune că le-a schimbat din mers.

„Atasat dovada cum a fost prins cu minciunica domnul ministru Ion.. si cum si-a modificat smechereste postarea in care se lauda ca "dupa doar 3 luni" a realizat el marea cu sarea! In realitate, "dupa doar 3 luni" la minister, dl. ministru Stelian Ion "si-a insusit" munca altora dar nu a fost curajos sa promoveze si propunerile de reforma gasite de-a gata in ministerul justitiei ci a facut harcea-parcea proiectele de lege!

Bravo, felicitări! Iată definiția eficientei și competentei marca Stelian Ion, nu?”, conchide Birchall.

Birchall nu a mai candidat la alegerile legislative din decembrie 2020

"Am decis să nu mai candidez pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor. Asta nu înseamnă că voi părăsi viaţa publică şi politica. Din contră!", a scris atunci, pe Facebook, Birchall.

Ea a subliniat că această decizie a fost luată de ceva vreme şi nu a avut "nicio discuţie, directă sau indirectă, cu niciun lider de partid despre o eventuală candidatură".

"Am intrat în Parlamentul României cu speranţa, dar şi determinarea de a fi în slujba românilor cinstiţi şi de bună credinţă care m-au învestit cu încredere. Îmi voi încheia cu fruntea sus perioada petrecută în Camera Deputaţilor, o perioadă în care, oricât de greu mi-a fost, am încercat, atât cât am putut eu şi cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu profesionalism, cu bună credinţă şi seriozitate. (...) Vă asigur că voi rămâne tot atât de activă şi implicată în viaţa publică şi politică, continuând ce am început", a mai scris Ana Birchall.

La alegerile precedente, Ana Birchall a câştigat un mandat de deputat din partea PSD. Din luna februarie a acestui an ea este deputat neafiliat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te