Alianța „Dreapta Unită” - PMP, USR, Forța Dreptei - nu a fost lăsată să participe la alegeri

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.03.2024 - 16:43
Alianța „Dreapta Unită” - PMP, USR, Forța Dreptei - nu a fost lăsată să participe la alegeri - Foto: INQUAP PHOTOS/Mălina Norocea
alianta dreapta unita

Alianța „Dreapta Unită” - PMP, USR, Forța Dreptei - nu a fost lăsată să participe la alegeri. Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale dintre cele trei partide pentru scrutinele din 9 iunie.

SHARE

Alianța „Dreapta Unită” - PMP, USR, Forța Dreptei - nu a fost lăsată să participe la alegeri. Duminică, 17 martie, Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale respective, astfel încât aceasta nu va puea să se prezinte la scrutinul din 9 iunie în această formulă.

Alianța „Dreapta Unită” - PMP, USR, Forța Dreptei - nu a fost lăsată să participe la alegeri

Biroul Electoral Central a anunţat că, în şedinţa de duminică, a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei care nu va putea participa în această formulă la alegerie locale și europarlamentare programte pe 9 iunie.

Reacția președintelui PMP, Eugen Tomac, la această decizie, nu s-a lăsat așteptată, fiind una vehementă. El a menționat că va fi făcut recurs la respectiva hotărâre.

Citește și: Alegeri europarlamentare și locale, 9 iunie. Prezidențiale, în septembrie. Parlamentare, decembrie

„Ziua neagră a democrației românești 
Astăzi la propunerea PSD a fost respinsă înregistrarea Alianței “Dreapta Unită” la Biroul Electoral Central. 
Acest atac sălbatic este inacceptabil. Vom face recurs împotriva acestei decizii și vom lupta și mai determinați împotriva partidului stat.
PSD dorește să elimine opoziția din alegeri!
Nu ne putem întoarce în anii ‘90, românii nu mai pot fi manipulați și speriați de aceste lovituri isterice și disperate ale partidului stat. 
Indiferent de presiuni și îngrădiri eu voi lupta alături de Președintele Cătălin Drulă și Președintele Ludovic Orban pentru a duce mai departe acest proiect în care tot mai mulți români își pun speranța.
Dreapta Unită va învinge! La ora 16.00 ne vedem în Piața Universității, acolo unde români curajoși au murit pentru libertate”, a scris Eugen Tomac într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

Liderii celor trei partide din alianța „Dreapta Unită”: Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei) - Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Decizia BEC a fost luată după ce acesta a constatat că, potrivit Registrului partidelor politice cel care apare ca președinte al PMP este Cristian Diaconescu, fostul ministru de externe, nu Eugen Tomac și nici Ionuț Simionca, cei care au semnat din partea PMP protocolul de constituire a Alianței „Dreapta Unită”.

„La poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP..

Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP”, și- motiva BRC decizia, potrivit Agerpres

Citește și: Primarul sectorului 4 Daniel Băluță a trădat PSD și va candida din partea lui Piedone și Voiculescu

La rândul său, USR a transmis că Eugen Tomac este liderul legitim al PMP încă din 2022, după ultimul concred al partidului. dar decizia Tribunalului București pe această temă nu este pusă în aplicare.

„În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București.

Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a a menționat USR pe pagina oficială de Facebook.

Hotărârea Biroului Electoral Central poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 24 de ore de la data afişării de către semnatarii protocolului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te