Al treilea candidat la șefia USR PLUS, atac dur la Barna: Fără cenzură, clientelism și ineficiență

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.08.2021 - 17:16
Irineu Darău, al treilea candidat la șefia USR PLUS, atac dur la Barna: Fără cenzură, clientelism și ineficiență

Candidatura sa pentru șefia USR PLUS reprezintă un semnal de alarmă față de accelerarea partidului spre irelevanța politică, a transmis Irineu Darău într-un comunicat de presă.

SHARE

Senatorul de Brașov Irineu Darău și-a depus oficial candidatura la funcția de președinte USRPLUS.

Parlamentarul susține că a decis să candideze pentru a lansa un apel de trezire și manifestul adresat fiecărui membru USRPLUS care și-a rupt din resursele personale și profesionale pentru schimbarea României în bine, dar nu se mai regăsește într-o structură politică ineficientă, condusă de o grupare discreționară pe drumul accelerat spre irelevanța politică.

„Membru cu membru am construit, de la zero, singura alternativă politică viabilă pentru viitorul României și tot membru cu membru suntem datori să ne recuperăm proiectul din mâinile unor găști acaparatoare, conduse sau girate de Barna și Cioloș, care zi de zi închistează guvernarea internă în clientelism și autoritarism, iar evoluția la guvernarea României în poziția capului plecat.

Zi de zi pierdem români care ne-au acordat încredere, prin vot, și oameni valoroși din partid. Trăim sub conducerea unei echipe cu nume liberal, dar cu metehne totalitariste, care a normalizat deficitul de democrație, statul „drepți” la coada numirilor și expulzarea sau cenzurarea oricărei voci independente. Am pierdut timp prețios la guvernare, dar este momentul să redevenim puternici și să producem schimbarea dorită de români”, a declarat Irineu Darău.

Senatorul susține că a identificat mai multe probleme grave la conducerea actuală a USR PLUS.

„Prevalența competenței în numirile care, sub actuala conducere, au loc mai degrabă pe criterii de apropiere de gașca de la vârf. Iar numirile în diverse roluri, de la CA-uri până la variate agenții, trebuie să iasă din zona aproape secretă și să devină transparente oricărui membru.

Relevanța la guvernare, pentru că doar astfel este favorizată creșterea spre o forță care să dea tonul guvernării, nu doar să facă figurație în filmul altor partide. În politică, termenul care descrie prezența curentă a USRPLUS la guvernare este cel de „balama” și, dacă partidul continua astfel, riscă să ajungă cel mult balamaua de la geamul de la baie”, afirmă senatorul.

Citește și: VIDEO 40 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, 90% finalizați. Pe 60 km, lucrările nu au început

Irinel Darău își propune stoparea exodului, atât la nivelul electoratului, cât și al membrilor valoroși. Votanții sunt primii care simt deficitul de democrație internă și primii care reacționează, prin anularea încrederii. Partidul nu reușește să aducă o valoare mai mare decât suma membrilor săi luați individual, iar orice organizație politică ce eșuează la acest capitol se îndreaptă spre extincție.

De asemenea, întoarcerea la membri, inclusiv cei din filialele mici, consilieri și primari, fundații solide uitate din cauza mirajului funcțiilor de la vârf. Recâștigarea importanței locale, „la firul ierbii”, și deschiderea în egală măsură pentru fiecare om care ni se alătură, printr-o conducere care nu este ocupată exclusiv de interesele proprii, stopează drumul spre irelevanță.

„Situația USRPLUS este astăzi dureroasă. Suntem într-un punct critic și este momentul să nu ne mulțumim cu puțin, mai ales că suntem tot mai mulți cei care ne pierdem răbdarea. Am experiența probată deja într-o organizație și democratică și eficientă, cum a fost filiala Brașov sub conducerea mea.

Citește și: Haos la Kabul: SUA și aliații au pierdut orice control în teren. Biden insistă: Evacuările continuă

Soluțiile pentru lucrurile de mai sus sunt simple, odată ce, membru cu membru, renunțăm la autosuficiență și ne deblocăm de sub conducerea acceptată cu prea multă obediență. Mai mult, dacă sunt ales președintele USRPLUS, voi demisiona după doi ani din acest rol și voi genera noi alegeri: ca punct intermediar, de normalitate, în care ne vom recalibra în funcție de așteptările membrilor și ale votanților.

Va fi un exercițiu de asumare și de responsabilizare, în care membrii USRPLUS vor decide dacă eu sau alt candidat îi reprezintă ca președinte”, adaugă senatorul USRPLUS, candidat la președinția partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te