Accident de muncă la UJM Cugir, când venea ministrul Economiei acolo. ANAF tocmai a şters datoriile

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.08.2023 - 14:05
Accident de muncă la UJM Cugir - Foto: Facebook/:tefan Radu Oprea - imagine cu caracter ilustrativ

Un posibil accident de muncă s-a produs, în urmă cu câteva minute, la Uzina Mecanică din Cugir. Din primele date, ar fi vorba despre un bărbat care, în timp ce executa lucrări tehnice, ar fi suferit multiple arsuri.

SHARE

Cercetarea la fața locului este în desfășurare, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

SMURD Cugir informează că a fost solicitat să intervină, pentru acordarea primului ajutor medical calificat, la un operator economic din localitate.

Accident de muncă la UJM Cugir

Aceștia, spune sursa citată, "i-au acordat primul ajutor unei persoane de sex masculin, care prezenta arsuri de gradul I, respectiv gradul II, la nivelul membrelor inferioare, superioare și abdomen".

Victima a fost transportată la CPU Cugir, fiind solicitat și elicopterul SMURD, pentru preluarea acestuia, a precizat ISU Alba, conform ProAlba.

Citeşte şi: Accident de muncă mortal, la Combinatul Siderurgic Galați

Ministrul Economiei, Radu Oprea, avea programată o vizită chiar la UM Cugir. Presa locală scria că Oprea "se va întâlni cu antreprenori locali, va susține o conferință de presă și va efectua vizite de lucru la companiile de armament din Cugir, respectiv la compania minieră Cupru Min Abrud".

Citeşte şi: Raed Arafat, despre surparea malului de pământ în Bucureşti: „Clar accident de muncă”

Într-adevăr, la această oră, la sediul local PSD din Alba Iulia are loc o conferinţă de presă a demnitarului, conform Ziarul Unirea.

"Uzina Mecanică, Fabrica de Arme din Cugir și Cupru Min Abrud reprezintă piloni importanți ai economiei locale și au nevoie de sprijin din partea ministerului în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea lor", scrie sursa citată.

"Datoriile la stat ale Fabricii de Arme Cugir și a altor nouă companii românești din sectorul apărării vor fi sterse de ANAF", anunţa în martie tot ziarulunirea.ro.

Oportunitatea războiului din Ucraina

Actul se referă la cele datorate până la 31 martie 2022. Datoriile sunt: impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și cele accesorii.

Motivul principal pentru cre se ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât forțele sistemului național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și păentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te