11 miliarde de euro, atrași de Guvernul Ciuca. Ce țintă este stabilită pentru 2023

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.10.2023 - 16:09
11 miliarde euro, atrași de Guvernul Ciuca. Ce țintă este stabilită pentru 2023 - Foto: Facebook/ Nicolae Ciuca

Fostul prim ministru Nicolae Ciucă a vorbit într-un interviu despre performanțele cabinetului său, subliniind că a reuşit cea mai mare atracţie de investiţii străine directe, 11 miliarde, precum și despre potențialul României și despre alegerile de anul viitor.

SHARE

Liderul PNL și președintele Senatului a declarat că anul 2022 a fost un an cu performanţe importante pentru ţara noastră.

„Am fost Guvernul care a reuşit cea mai mare atracţie de investiţii străine directe, 11 miliarde. Am fost Guvernul care a realizat cea mai mare absorbţie de fonduri europene, 11,3 miliarde într-un an, în condiţiile în care la sfârşitul lui 2022 şi, dacă nu mă înşel, e posibil ca datele să fi fost furnizate în martie anul acesta, reuşisem să atingem un procent de 75% din… un procent de 75% absorbţie fonduri europene, cu o perspectivă să atingem 90, peste 90% la sfârşitul acestui an", a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și: Alegătorii PNL şi PSD sunt peste jumătate împotriva candidaturii pe liste comune

De asemenea, fostul premier a vorbit despre obiectivul major economic pe care și l-a asumat - PIB de 500 miliarde euro.

„Eu îmi asumasem atunci ca obiectiv guvernamental, indiferent cine va fi la guvernare, ca, în 2027, România să depăşească un PIB de 500 de miliarde de euro, ceea ce este foarte posibil”, a explicat Ciucă.

"Cred că şi la nivel naţional, prin noi înşine, putem… noi românii trebuie să ne recăpătăm încrederea în noi, trebuie să ne recăpătăm spiritul de unitate şi să vedem că există toate ingredientele necesare să putem să facem performanţă, inclusiv economică", a spus liderul PNL, vorbind despre potențialul României.

În ceea ce privește alegerile de anul viitor, Ciucă a precizat că PNL are oameni, capacitate, determinare.

„Cred foarte mult în capacitatea Partidului Naţional Liberal, în oamenii Partidului Naţional Liberal, în determinarea Partidului Naţional Liberal să ducă mai departe acea istorie de care ne place să vorbim.

Citește și: PNL încearcă să negocieze cu partidele, mediul academic şi ONG-urile un candidat unic la Târgu Mureș

Pe bună dreptate, spunem că suntem cel mai vechi partid din Europa, o istorie de 148 de ani, pe care trebuie să o onorăm.

Ca să onorăm istoria Partidului Naţional Liberal trebuie să muncim şi trebuie să nu ne uităm la ce fac alţii, trebuie să ne uităm la ce facem noi", a declarat liderul PNL Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește colaborarea în coaliție, el a precizat că PNL își menține obiectivele.

„Suntem două partide cu ideologii diferite, dar trebuie să avem acelaşi ţel. Iar noi ne menţinem obiectivele Partidului Naţional Liberal. (...) Aici nu e vorba de iubire, aici este vorba de respect. Dacă ne vom respecta, va fi foarte bine", a explicat Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te