Legile au ucis-o pe Alexandra? Unde au fost polițiștii și procurorii când legile au fost masacrate?

DE Ramona Ursu | Actualizat: 28.07.2019 - 19:08

Cei care spun că legea e de vină pentru ce i s-a întâmplat bietei copile, că din cauza procedurilor au stat cu orele în fața casei un procuror și polițiștii, că din cauza sistemelor de localizare nu s-a putut interveni la timp, acești oameni trebuie să știe:

SHARE

- Legea le permitea polițiștilor și procurorului să intre în casă oricând, fiind vorba despre viața unui om care era pusă în pericol. Existau trei apeluri la 112, încă din timpul zilei, în care copila de 15 ani sesizase că a fost răpită, violată (asta spun rudele, deocamdată) și a dat indicii clare despre locul în care se afla.

Mandatul de percheziție a fost dat la 3 noaptea, cu începere de la 6 dimineața. Deci, cel puțin la 3 noaptea, se știa cu exactitate adresa la care era copila răpită. Și tot de atunci, pentru că viața fetei era pusă în pericol, polițiștii și procurorul puteau interveni. Dar oamenii legii au stat, cu orele, la poartă. 

- Dar dacă legile și procedurile și sistemele de localizare nu sunt utile pentru o intervenție de acest tip, atunci cine este de vină? Cine ar trebui să știe, mai bine decât niște procurori și niște polițiști, că în cazuri orbile ca cel de la Caracal ne mor copiii cu zile? Murim toți cu zile. Cine, dacă nu acești oameni ai legii, care se confruntă, zi de zi, cu infractorii, cu psihopații?

Când a fost distrusă legislația penală în țara asta, am văzut toți doar o mână de magistrați care au protestat, care au spus că nu e bine, care au ieșit pe treptele parchetelor și ale tribunalelor, care și-au legat banderole albe pe mâini. Magistrați care acum plătesc pentru că s-au opus acestui sistem mafiot. Și am mai văzut câțiva polițiști. În rest, toți polițiștii au tăcut. Toți ceilalți magistrați au tăcut. Au tăcut și s-au gândit doar la câte mii de euro iau ei salarii și la câte mii de euro vor avea pensii la 40 de ani. 

- Dar lăsând la o parte toate astea, în cazul de la Caracal se putea interveni mai din timp, în baza legii. În acest caz particular, a fost vorba despre prostia, incompetența, de amatorismul unor polițiști și a unui procuror.

Iar în general, da, e vorba despre un sistem mafiot care e în poliție, în parchete, sistem mafiot care acoperă, de multe ori, toată ticăloșa unei clase politice corupte, care e indiferent când legile sunt masacrate de o gașcă de penali. În general, da, e vorba despre un sistem extrem de corupt, din poliție și din parchete, sistem pe care îl plătim ca să ne salveze viețile, dar care ne omoară.

LE: Din acest articol a fost scoasă informația, apărută în spațiul public, conform căreia, în timp ce o echipă formată din procuror și polițiști ar fi ajuns la adresa criminalului, victima ar fi fost în viață și ar fi strigat după ajutor. Această informație nu s-a confirmat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te