Victor Piţurcă a părăsit arestul preventiv. Procurorii au decis să nu mai ceară arestarea 30 de zile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.01.2023 - 13:10
Victor Puţurcă a părăsit arestul preventiv. Procurorii au decis să nu mai ceară arestarea 30 de zile - Foto: captură YouTube

Fostul selecţioner Victor Pițurcă, 66 de ani, a părăsit arestul Poliției și ar urma să fie cercetat sub control judiciar, în Dosarul măștilor nenconforme achiziționate de spitalele MApN. Dimineața, antrenorul a fost adus încătușat, la sediul Anticorupţiei.

SHARE

Procurorii l-a confruntat cu fiul lui, Alexandru Pițurcă, timp de aproximativ o oră, apoi au decis cel puțin pentru moment să nu mai ceară instanței arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Fostul selecționer Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență, în dosarul măștilor neconforme, achiziționate de spitale MApN.

Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro, conform GSP.

Acesta a fost audiat și el, la sediul DNA, și ar fi fost pus sub urmărire penală Dacă va fi găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani.

Posibilitatea de a fi condamnat cu suspendare nu mai există, pentru că Piţurcă deja a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza, în anul 2013.

În perioada dinainte de 1989, Pițurcă a fost trimis la închisoare, timp de două luni și jumătate, după ce a refuzat să predea Securității banii pe care-i câștigase la jocuri de noroc, conform DigiSport.

Citeşte şi: Dragomir îl dă de gol pe Pițurcă în dosarul de mită: „A pus bani la unu care a cumpărat măști”

Deși era așteptat la ora 09:00 la Tribunalul București, Victor Pițurcă a fost adus la 09:15 la sediul DNA, încătușat. Acolo, cu o oră înainte fusese adus fiul său, Alexandru, iar procurorii au vrut să-i confrunte pe cei doi.

După o oră de audieri, fostul selecționer a plecat din sediul DNA, spre Arestul Central al Poliției Capitalei. La ora 10:25, după expirarea mandatului de reținere de 24 de ore, Pițurcă a părăsit arestul.

„Nu am nici o treabă cu această afacere!”, a declarat fostul selecționer, la plecarea din arestul poliției.

Citeşte şi: Ciucă, după reţinerea lui Piţurcă şi a directorului Romarm: „Cei care încalcă legea să plătească”

Procurorii DNA nu au mai cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, dar nu e exclus să o facă în următoarele ore.

În acest moment, informațiile indică faptul că Pițurcă va fi cercetat sub control judiciar.

Pițurcă va avea o serie de obligații, printre care să se prezinte în fața autorităților de fiecare când este chemat, să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să nu părăsească țara. Fostul mare atacant al României nu are voie să meargă pe stadioane, în perioada cât e sub control judiciar.

Toţi oamenii fostului selecţioner. Şi Alexandru Piţurcă

Chemat în această dimineață la sediul DNA, Alexandru Pițurcă a fost pus sub urmărire penală de DNA. Fiul lui Victor Pițurcă era adiministratorul firmei care a încheiat contractul cu MApN, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te