Sluga secretarului general al PSD va rata mitingul de partid din cauza unei arestări

DE Petru Zoltan | Actualizat: 07.06.2018 - 18:13

Pădurile din județul Ialomița au căzut sub drujba pesedistului Liviu Cazan, viceprimar al orașului Urziceni și omul de încredere al lui Marian Neacșu, secretarul general al PSD. Cazan a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost plasat sub control judiciar.

SHARE

Mafia pădurilor din Ialomița a fost protejată de Bogdan Nicoale, șeful Ocolului Silvic Slobozia.

Viceprimarul Liviu Cazan a fost și șeful Autorității Navale Române (ANR). Acolo s-a mai pricopsit cu un dosar de corupție: procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat că a păgubit statul cu aproximativ 850.000 de euro. Dosarul se află la instanță din 2017.

Arestul de luni seara

Procurorii ialomițeni i-au reținut, luni seara, pentru 24 de ore, pe Liviu Cazan, Bogdan Nicolae și afaceristul Constantin Stanciu. 

După ce și-au petrecut noaptea în Centrul de Arest și Reținere al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, au fost duși în fața unui judecător de la Tribunalul Ialomița. 

Magistratul a decis ca cei trei să fie cercetați în libertate și i-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cei trei „drujbași” sunt acuzați că, în perioada 2015-2017, ar fi creat un prejudiciu de 800.000 de lei după ce au dat iama în pădurile din Ialomița. 

Acuzațiile procurorilor sunt de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani pentru că ar fi vândut material lemnos fără să respecte legislația.

Încă un dosar la DNA

În mandatul de director general al ANR, Liviu Cazan a cumpărat o clădire în paragină, de aproximativ 3.500 mp, situată pe malul Dunării, în care funcționa Gara Fluvială Cernavodă. Proprietarul cădirii era Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (APDF), o altă instituție subordonată Ministerului Transporturilor. 

Prețul plătit a fost de aproximativ 1,6 milioane euro.

Direcția Națională Anticorupție susține că, „în cursul lunii martie 2016, inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, în calitate de director general al Autorității Navale Române, a încălcat, cu rea-credință, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreționară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularității și economicității plăților), aspect care a produs un prejudiciu instituției pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Compania Națională «Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A.» Giurgiu (CN A.P.D.F.)”.

Neacșu, șase luni de închisoare

În februarie 2016, conform agențiilor de presă, „deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar”.

În urma condamnării, Neacșu nu a mai putut candida pentru un loc în Parlament României la alegerile din decembrie 2016. 

Totuși, după instalarea Cabinetului Grindeanu, șeful PSD Ialomița a primit o funcție guvernamentală: cea de consul onorific al premierului. 

Apoi, a fost uns, cu susținerea lui Liviu Dragnea, pe funcția de secretar general al PSD.

________________

Foto: Inquam Photos

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te