Șeful unei secții de poliție din București, cu bâta la anchete: „Te bat de o să vomiți și sânge”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.09.2021 - 13:35
Judecătoria Sectorului 4 l-a condamnat pe fostul șef al Secției 26 de Poliție, Mihai Dinică, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. / Foto: libertatea.ro

Oameni bătuți, minori pălmuiți, înjurați și umiliți până la lacrimi. Judecătoria Sectorului 4 l-a condamnat pe fostul șef al Secției 26 de Poliție, Mihai Dinică, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, informează libertatea.ro.

SHARE

Comisarul de poliție Mihai Dinică obișnuia să folosească bâta de baseball în timpul anchetelor. Așa au stabilit pe 23 august magistrații de la Judecătoria Sectorului 4, care au avut pe masă un dosar voluminos pe numele fostului șef al Secției de Poliție numărul 26 din Capitală.

Mihail Dinică a fost găsit vinovat pentru purtare abuzivă în toate cele șase cazuri pentru care a fost trimis în fața instanței. „Dincolo de orice dubiu”, au consemnat judecătorii în motivarea sentinței. Decizia nu este definitivă.

Citește și: VIDEO Infractori români, virali pe internet cu o super-petrecere într-o pușcărie din Austria

Bătăi cu bâta de baseball, pumni și picioare. Minori luați la palme, înjurați și umiliți. De cele mai multe ori, faptele s-au petrecut în prezența altor colegi polițiști, care au încercat ulterior să-i inducă în eroare pe anchetatori. Toate violențele s-au petrecut în 2017, la sediul Secției 26, situată pe Bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. La acea vreme, Mihai Dinică era șeful secției.

Astăzi, comisarul de poliție activează cu atribuții reduse la Poliția Sectorului 1 din Capitală. El neagă toate faptele și speră să i se facă dreptate în apel. Mihail Dinică susține că totul i se trage de la faptul că s-a pus cu Clanul Sportivilor.

Citește și: Cântăreața Roxana Nemeș s-a căsătorit în secret cu un om de afaceri cu 11 ani mai bătrân

„În toată activitatea mea de polițist nu am ce să-mi reproșez pentru că am aplicat legea. De aia am devenit un ghimpe pentru grupările infracționale care au ajuns să stăpânească inclusiv mediul politic, inclusiv administrațiile publice, de aceea s-a ajuns la situația asta”, a declarat Mihail Dinică pentru libertatea.ro.

Citește mai mult pe libertatea.ro

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.