Procurorii DNA au trimis în judecată 4 persoane acuzate de evaziune fiscală de 4 milioane de euro

DE Bianca Iosef | Actualizat: 07.10.2022 - 15:29
Sediu DNA-Foto: FACEBOOK/DNA

Patru administratori ai unor societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de evaziune fiscală de aproximativ 4 milioane de euro.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit unui comunicat al al DNA procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, administrator în fapt al SC Romeco International Service Company SRL, a societăţii comerciale menţionate, dar şi a altor trei persoane, administratori ai unor firme, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

În cursul anului 2010, administratorul SC Romeco International Service Company SRL ar fi iniţiat, conceput şi pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantităţi de motorină Euro 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

Citește și: Prima tentativă de fraudă din fonduri PNRR. Banii trebuiau folosiți pentru construirea unui spital

Beneficiind de ajutorul celorlalţi trei inculpaţi şi al altor persoane, el ar fi achiziţionat 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăţi comerciale din România, pe care, ulterior, a evidenţiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producţie de combustibil ecologic pentru centrale termice, explică procurorii.

Citește și: Orașele unde factura la încălzire e 1.000 lei/lună pentru 2 camere la bloc: „Punem căciula în cap”

"În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăţi comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuţia carburanţilor prin intermediul staţiilor de carburanţi, societăţi de transport şi ferme agricole", se precizează în comunicat.

Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei, aproximativ 4 milioane euro la cursul din acea perioadă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală constituindu-se parte civilă în cauză, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, arată sursa citată, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană, fost administrator de drept al SC Romeco International Service Company SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, aceasta fiind de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea unor drepturi, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te