Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.07.2024 - 09:53
Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate. Procurorii DNA fac 18 percheziţii, în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu.

SHARE

Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate. Procurorii DNA fac 18 percheziţii, în dosarul care îl vizează pe Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Dumitrescu este şi preşedinte al filialei judeţene PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL.

Noi percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu. Care sunt instituţiile publice vizate

Surse judiciare au declarat că sunt vizate noi infracţiuni de corupţie. Este vorba despre 18 percheziţii.

Percheziţiile făcute de anchetatorii DNA în dosarul lui Iulian Dumitrescu au loc în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Prahova, unde Dumitrescu încă deţine calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi în Călăraşi, unde fostul lider liberal a obţinut, anterior, mai multe mandate de parlamentar.

Printre adresele la care au loc descinderi se numără şi cele ale unor instituţii publice, cum este cazul Primăriei Lehliu, din judeţul Călăraşi, au menţionat sursele citate.

Citeşte şi: Cercetat de DNA, șeful CJ Prahova Iulian Dumitrescu zice că e victima înșelăciunii Lamborghini a PSD

La 1 februarie, Iulian Dumitrescu a fost inculpat de DNA şi plasat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar au fost inculpaţi sora şi cumnatul preşedintelui CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu este suspectat că ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea, în schimbul sumei de 47.500.000 lei, a părţilor sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean Prahova şi ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul surorii şi cumnatului său, suma totală de 16.210.000 lei, conform News.ro.

Citeşte şi: Bode: „Am sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu”

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la acel moment, în derulare, un contract cu CJ Prahova. Ulterior achiziţionării societăţii comerciale, i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări, cu beneficiar CJ Prahova.

Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a exercita funcţia. Imediat după decizia DNA, el anunţa că a demisionat din toate funcţiile deţinute în PNL.

Odată cu depunerea candidaturilor pentru alegerile locale, s-a aflat că Iulian Dumitrescu nu renunţase la funcţia de preşedinte al PNL Prahova, din care a semnat documente necesare participării filialei judeţene la alegerile locale.

De asemenea, Dumitrescu a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Prahova, el pierzând în faţa candidatului PSD, Virgiliu Nanu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te