Interlopul Jean Mărăraș i-a furat iubita și banii unui afacerist iranian. Acum e la închisoare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.07.2023 - 17:56
Interlopul Jean Mărăraș, la închisoare pentru că i-a luat iubita și banii unui afacerist iranian Foto: Ziarul de Iași

Viața bate filmul. Interlopul Jean Mărăraș a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru că i-a luat iubita și banii unui afacerist pe nume Nasrollah Shariat. Faptele au fost comise în anul 2019 în complicitate cu Florentina Esmeralda Furdui, care era iubita iranianului.

SHARE

Viața bate filmul. Interlopul Jean Mărăraș a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru că i-a luat iubita și banii unui afacerist pe nume Nasrollah Shariat. Faptele au fost comise în anul 2019 în complicitate cu nimen altcineva decât Florentina Esmeralda Furdui, care era fostă iubita a iranianului.

Interlopul ieșean Jean Mărăraș aka Jean Brăileanu a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani, 3 luni și 20 de zile pentru jaful petrecut în anul 2019 la o casă de amanet.

Povestea pare ruptă din filme pentru că la infracțiune i-a fost complice Florentina Esmeralda Furdui, fosta iubită a afaceristului din Petroșani. 

Acesta din urmă deține mai multe case de amanet în Petroșani iar până în anul 2019 a avut o relație amoroasă cu tânăra care se pare că le-a sucit mințile celor doi.

Poveste de amor cu final trist

În toamna anului 2019, Florentina Esmeralda Furdui s-a certat cu Nasrollah Shariat, iar tânăra a furat din safe-ul caselor de amanet 50.000 lei și 80.000 euro. 

Interceptările telefonice realizate de procurori au scos la lumină faptul că Jean Brăileanu a fost complicele acestui jaf. O parte din bani au fost returnați.

Pentru aceste fapte, Florentina Esmeralda Furdui a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare și va face muncă în folosul comunității, în timp ce interlopul Mărăraș trebuie să execute pedespsa în regim de detenție pentru că mai avea la activ un dosar pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Citește și: Brigada de interlopi români din Torino, comparată de presa italiană cu Camorra și ’Ndrangheta

Și asta nu e tot. Cei doi trebuie să îi plătească lui Nasrollah Shariat daune materiale importante.

„Instanța admite acţiunea civilă formulată de partea civilă NASER EXCHANGE VALUE S.R.L. şi, în consecinţă, obligă pe inculpaţii Furdui Florentina Esmeralda şi Mărăraş Jean să achite, în solidar, părţii civile NASER EXCHANGE VALUE S.R.L. suma de 74150 euro și suma de 25.520 lei, reprezentând daune materiale”, se arată în dosar.

La toate acestea se adaugă cheltuieli de judecată de câteva mii de lei.

Afaceristul are și el un trecut tumultos

Nalkiashari Shariat Nasrollah, fost patron de club de noapte, deține mai multe case de amanet în Petroșani.

În anul 2015, pe numele său este deschis un dosar penal de viol pentru că ar fi ademenit o fată de numai 14 ani cu un lănțișor de aur. Pe atunci avea vârsta de 64 de ani. 

Minora a relatat, la sediului Poliţiei Petroşani, unde părinţii ei au depus plângerea împotriva iranianului, că a fost ademenită de acesta, în timp ce se deplasa prin faţa blocului în care bărbatul locuia, scrie adevărul.ro.

„M-a chemat la el şi mi-a zis că îmi dă un lanţ de aur, cercei sau bani, pentru că vrea să facă o faptă bună. A zis că are banii sus, în apartament, şi am acceptat să îl urmez. Ajunşi în locuinţă el a încuiat uşa. Apoi a început să mă lovească, întâi cu palma, apoi cu o curea şi m-a forţat să fac sex cu el. Apoi, în momentul în care a intrat în baie, eu am fugit repede din cameră, am descuiat uşa, şi am fugit”, a relatat tânăra.

Din declarațiile fetei, bărbatul a adus-o în apartamentul său, a încuiat-o în locuinţă şi a lovit-o cu o curea, până când fata nu a mai opus rezistenţă agresiunilor sexuale.

Adolescenta, cu corpul plin de vânătăi, a ajuns acasă şi le-a povestit părinţilor traumele suferite, iar tatăl său a anunţat Poliţia. 

Dosare penale pe bandă rulantă pentru Mărăraș

Corăbiile interlopului ieșan Jean Mărăraș par că se îneacă dacă este să raportam dosare penale în care  apare ca inculpat.

Pe lângă dosarul pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, Jean Brăileanu și fratele său Vandam Constantin au fost reținuți pentru tentativă de omor, după ce l-au amenințat pe Viorel Oarză și au tras cu pistolul în niște rude ale acestuia.

Acum trei luni, Tribunalul Iași a decis să-l pună în libertate pe Vandam Constantin însă procurorii DIICOT au constestat măsura.

Citește și: Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, prins că băga droguri în pușcării

Interlopii Vandam și Jean Brăileanu scandal cu clanurile sportivilor din cauza manelelor

La o petrecere a lui George Boxieru, un personaj cunoscut în mediul interlop, Salam i-a cântat în direct lui Costel Corduneanu: „Să dispară indienii, unde apar Cordunenii”. 

Vandam Constantin și fratele său Jean Brăileanu, nepoții interlopului Cosmos Tănase, au luat-o ca pe un afront direct, iar scandalul a degenerat după mai multe clipuri postate pe Youtube.

Citește și: Interlopul Vandam, care-a sărit pe mașina nașului Oarză și a urlat că-l decapitează

Jean Mărăraş, zis Brăileanu, i-a reproşat lui Florin Salam că este rasist.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 28 iulie 2018, un bărbat cu cagulă pe faţă a aruncat cu sticle incendiare înspre casa familiei Constantin, din cartierul ieşean Copou, în faţa căreia se afla un BMW X5.

 Cocktailurile Molotov nu s-au aprins, nefiind înregistrate, astfel, pagube. La faţa locului au ajuns, însă, atât poliţiştii cât şi pompierii.

Brăileanu l-a amenințat apoi cu moartea pe Costel Corduneanu.

Conflictul dintre cele două clanuri nu a fost stins nici în ziua de azi. 

La începutul acestui an, unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost ridicat și reținut pentru 24 de ore după ce a transmis amenințări printr-un live pe Facebook.

Ștefan Boncu le-a adresat injurii și amenințări celor din clanul rival. În tot acest timp Jean Brăileanu și fratele său Vandam Constantin desfăceau o șampanie în fața Palatului Culturii din Iași

Brăileanu, conflict și cu Fulgy, Vali Nebunu i-a luat apărarea

Jean Brăileanu l-a amenințat cu moartea și pe Fulgy din Clejani.

La scurt timp, a venit însă un mesaj de susținere pentru fiul Clejanilor din partea lui Vali Nebunu, unul dintre liderii clanului Sportivilor.

De altel, clanul Sportivilor din București are o relație foarte bună cu clanul Corduneanu.

Amenințați cu sabia în centrul orașului Iași

Ieșeanul Ștefan Andrei Boncu a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost filmat în timp ce își amenința rivalii din oraș, respectiv pe Constantin Vandam și Jean Brăileanu.

Oamenii legii s-au sesizat cu privire la Ștefan Boncu. El ar fi postat pe o rețea de socializare două clipuri, filmate în centrul Iașului. În ambele videoclipuri, individul și-ar fi amenințat rivalii din oraș. Jean Mărăraș și Constantin Vandam erau cei vizați de postările făcute pe rețeaua de socializare.

În una dintre filmări se poate vedea cum individul scoate o sabie dintr-o teacă din piele și o flutură în aer. Filmarea a fost făcută pe timp de noapte, chiar pe stradă, în Piața Unirii. Individul proferează injurii la adresa lui Vandam (Constantin Vandam) și a lui Jean „Brăileanu’” (Jean Mărăraș).

În cea de-a doua filmare, realizată probabil în aceeași noapte, individul este cu aceeași sabie în mână, dar în zona Sălii Polivalente.

„Vandam și Jean, p… pe voi, mi-ați dat întâlnire în față la Sala Sporturilor! Am venit aici, b… de zdrențe! Veniți, mă, să ne batem! Să vadă toată România și toată țara care e valoarea voastră! Vă faceți reclamă pe Facebook în lipsa noastră, când nu suntem noi!”, a strigat individul, fluturând aceeași sabie. 

În urma acestor postări, oamenii legii s-au sesizat cu privire la comiterea unor infracțiuni. Ștefan Andrei Boncu (44 de ani) a fost dus la audieri de către polițiști.

Conform informațiilor deținute, Ștefan Boncu este un apropiat al clanului Corduneanu. Anchetatorii au susținut că, în trecut, individul a mai avut probleme, atât cu privire la legislația rutieră, cât și cu diverse scandaluri.

Până la urmă, Boncu a primit doar un an cu suspendare și muncă în folosul comunități pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te