Gorghiu, după investigaţia privind averea primarului din Sinaia: E foarte posibil să se sesizeze DNA

DE Alin Crișan | 11.05.2024 - 10:16
Gorghiu, după investigaţia privind averea primarului din Sinaia: E foarte posibil să se sesizeze DNA - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Alina Gorghiu a declarat, după investigația privind averea primarului de la Sinaia, că este posibil ca DNA să se sesizeze.

SHARE

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Digi24, că este „foarte posibil” ca DNA să se sesizeze în legătură cu investigaţia Recorder privind afacerile primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care şi-ar fi cumpărat, printr-un intermediar, un castel în Franţa, pe care vrea să îl transforme în hotel de lux.

Gorghiu, după investigaţia privind averea primarului din Sinaia: E foarte posibil să se sesizeze DNA

”În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA-ul, şi alte instituţii.

Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată”, a declarat ministrul Justiţiei la Digir24.

Gorghiu admite că investigaţia jurnalistică afectează PNL.

”Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA-ul a anchetat în România şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele.

Citește și: Putin bagă zeci de milioane $ în opoziția anti-Maia Sandu. Acuză că Moldova se „dizolvă” în România

Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR.

Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Jurnaliştii de la Recorder au publicat, sub titlul ”Cartelul din Carpaţi”, o investigaţie care îl vizează pe primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, relatând despre proprietăţi deţinute de acesta prin interpuşi, inclusiv un castel în localitatea Orthez, din Franţa, despre vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, care beneficiază de drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie.

Oprea, care a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice, a reacţionat după publicarea acesteia, declarând la Europa FM că nu are nicio afacere care să se fi declanşat datorită poziţiei sale şi că materialul este unul „plătit”, ”un material de campanie”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te