EXCLUSIV VIDEO Imagini tulburătoare din momentul arestării lui Lepa, ucigașul polițistului din Timiș

DE Petru Zoltan | Actualizat: 12.06.2019 - 13:23

Newsweek România vă prezintă în exclusivitate imagini tulburătoare din momentul reținerii lui Ionel Marcel Lepa, cel care l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei.

SHARE

În video-ul filmat de către "mascați" în momentul prinderii lui Lepa se poate observa că acesta respiră greu, pare a avea dureri fizice evidente, însă nu pare a fi agresat de către forțele de ordine.

În același timp, în casa în care a fost prins Lepa pare să mai fie o persoană în legătură cu care se aude, la un moment dat, "Omorâți-l! Omorâți-l!", din partea cuiva aflat în spatele camerei. Identitatea acestei persoane nu este cunoscută.

Sindicaliștii, critici cu publicarea imaginii lui Lepa

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o fotografie cu ucigașul polițistului în timp ce era ținut de mâini de doi polițiști din trupele speciale de intervenție. Ucigașul părea răstignit între cei doi polițiști. Difuzarea și diseminarea acestei imagini a fost făcută în contextual în care ministrul de Interne, Carmen Dan, era contestată de sindicatele polițiștilor. Decizia ministrului Carmen Dan de a publica imaginea cu ucigașul pe pagina de Facebook a ministerului de Interne reprezintă o încălcare grosolană a drepturilor omului. "Ministrul de Interne nu își poate salva imaginea publică pe seama unei tragedii", susține unul dintre sindicaliștii din Poliție.

Acuzațiile procurorilor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș îl cercetau pe Ionel Marcel Lepa pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, aflate în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

"S-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, în după-amiaza zilei de 02.06.2019, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, jud. Timiş, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă și l-a împuşcat mortal pe agentul şef principal A.C. din cadrul Poliției Orașului Recaș, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului", se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Mort în penitenciar

Tot la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timișoara s-a deschis un dosar pentru ucidere din culpă, după ce Lepa a fost găsit spânzurat în baia celulei în care era încarcerat din Penitenciarul "Popa Șapcă" din Timișoara.

Conform comunicatului emis de parchet, "în data de 10.06.2019 a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 5329/P/2019, sub aspectul săvârșirii faptei de ucidere din culpă, prev. și ped. de art. 192 al. 1 Cp, privind decesul deținutului Lepa Ionel Marcel, încarcerat în Penitenciarul Timișoara, în baza unui mandat de arestare preventivă. La aceeași dată cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș în vederea efectuării urmăririi penale".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te