Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
6.860.735 Votanți în România
38,10 %
573.933 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

G4Media: Eliberarea lui Mazăre din pușcărie, miza atacului lui Meleșcanu și Renate Weber la CCR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.11.2019 - 12:04

Unul dintre beneficiarii acțiunilor la CCR inițiate de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și de Avocatul Poporului, Renate Weber, ar fi fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, aflat în penitenciarul Rahova ca urmare a unei condamnări definitive la 9 ani de detenție.

SHARE

Pe lângă Mazăre, ar putea beneficia și ceilalți condamnați din dosar: fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu (5 ani cu executare), notarul și profesorul de la Facultatea de drept a Universității București, Jean Andrei (2 ani cu suspendare; este soțul fostei președinte a Tribunalului București, Laura Andrei, apropiată a Liei Savonea, șefa CSM), fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu sau afacerisul Georgică Giurgiucanu (câte 5 ani și jumătate cu executare), potrivit G4media.

Joi, 7 noiembrie și miercuri, 6 noiembrie, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și Avocatul Poporului, Renate Weber, au sesizat CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecători de la Înalta Curte.

Cei doi reclamă faptul că judecătorii din completurile de apel de 3 judecători de la ÎCCJ nu au fost trași la sorți. Este exact motivul invocat de avocați în fața completului de judecată care i-a condamnat pe Mazăre și compania.

De altfel, unul dintre cei condamnați, notarul Jean Andrei, s-a întâlnit în februarie cu fostul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea. Jean Andrei a primit 2 ani cu suspendare, însă continuă să predea la Facultatea de drept a Universității București.

Mazăre, Jean Andrei și Georgică Giurgiucanu au formulat deja contestație în anulare, acțiune prin care încearcă să scape de condamnarea primită. Au termen chiar azi la ÎCCJ.

”Cel mai probabil vor solicita instanței amânarea până la judecarea sesizărilor de la CCR formulate de Meleșcanu și Renate Weber”, au explicat sursele G4Media.ro. ”Este același plan ca în cazul completurilor de apel de 5 judecători. Anul trecut, au făcut sesizare la CCR pentru că nu ar fi fost legal constituite. Nelegala compunere a completurilor de judecată este motiv de contestație în anulare. Așa au scăpat de condamnări și au ieșit din pușcărie Udrea, Bica, Șova sau Constantin Niță”, au explicat sursele G4media.ro.

Este al treilea atac asupra completurilor de judecată de la ÎCCJ, după ce anul trecut au fost vizate completurile de apel de 5 judecători (care dau a doua sentință sau verdictul definitiv pentru demnitari) sub motivul că președintele completului nu era tras la sorți. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te