Dumitru Buzatu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Iași a respins contestația

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 28.06.2024 - 16:35
Dumitru Buzatu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Iași a respins contestația Foto: Agerpres (fotografie cu caracter ilustrativ)

Curtea de Apel Iaşi a respins, vineri, contestaţia lui Dumitru Buzatu formulată faţă de decizia Tribunalului Vaslui care l-a plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

SHARE

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, în luna septembrie a anului trecut, când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Buzatu Dumitru împotriva încheierii nr. 68/MPCP din data de 20.06.2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 2562/89/2023/a1.6.2. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat", se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Dumitru Buzatu rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Iași a respins contestația

Tribunalul Vaslui a decis, pe 20 iunie, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat anul trecut pentru luare de mită şi plasat ulterior în arest la domiciliu.
Citește și: Baronul PSD Buzatu, mită de 1.200.000 lei. Fiul, membru în guvern, proprietar a 20 de terenuri | Newsweek Romania

Decizia nu a fost contestată de DNA

Buzatu are obligaţia să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Totodată, pe timpul controlului judiciar, el nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Vaslui, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei şi nu poate comunica cu Radu Judele, inculpat în acelaşi dosar şi cu o serie de martori, printre care şi denunţătorul său.

Citește și: Baronul PSD Dumitru Buzatu prins când lua 1.2 milioane de lei mită. Are 8 terenuri şi 5 clădiri

Tot conform instanţei, Dumitru Buzatu nu poate exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi nu are dreptul de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui.

Tribunalul Vaslui a decis, pe 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD acuzat de luare mită, aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui. El a părăsit unitatea de detenţie la data de 17 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te