DOCUMENT. Acuzată de luare de mită, Sorina Pintea revine la conducerea Spitalului din Maramureș

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.04.2020 - 19:29

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pe 29 februarie, fiind acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract ce viza renovarea unei secții a Spitalului Județean Maramureș..

SHARE

Pe 1 martie , președintele Consiliului Județean Maramureș și președinte PSD Maramureș Gabriel Zetea scria pe pagina sa de Facebook: „Sunt șocat de acuzațiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea.

Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic și profesional, cu managerul de spital și ministrul Sorina Pintea și tocmai de aceea aceste acuzații vin că un șoc personal...

Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Județean de Urgență «Doctor Constantin Opriș» din Baia Mare.”

Pe 2 martie, Sorina Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al spitalului.

O lună mai târziu, pe 3 aprilie, Consiliul Județean Maramureș a emis o adresă către Spitalul Județean în care anunța că Sorina Pintea a revenit asupra deciziei de demisie și e în continuare managerul spitalului.

În baza acestei adrese, Sorina Pintea și-a delegat temporar atribuțiile, pe 8 aprilie, către directorul medical Pop Vasile Ioan. Adresa, trimisă către toate structurile din spital, poartă semnătura Sorinei Pintea, în calitate de manager al instituției.

„În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată la registratura unității noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că domna ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență «Doctor Constantin Opriș» Baia Mare.

Pe perioada incapacității temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă miercuri de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.

Din referatul DNA

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect «proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente», încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te