DIICOT a cules recolta unor „agricultori” care semănau marijuana: Peste 200 kg, capturate la Oradea

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.08.2022 - 19:40
Cultură de marijuana - Foto: Poliția Română

Patru traficanţi de droguri din Oradea au fost prinşi miercuri cu peste 200 kilograme de marijuana. la Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a „grădinarilor”.

SHARE

Grădinari experimentați

"Agricultorii" şi-au cumpărat o proprietate în satul Şerani, comuna Borod, unde la începutul verii şi-au amenajat două sere uriaşe pentru a cultiva cannabis. Atât doar că recolta au cules-o poliţiştii Antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea. Este vorba despre 2.628 plante în greutate totală de peste 200 kilograme, care au fost ridicate pentru cercetări. 

Citește și: VIDEO Raport servicii secrete: Rușii au spionat antrenamentele soldaților ucraineni în Germania

Serele, au explicat joi poliţiştii, erau prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație. De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, oamenii legii au găsit o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor, cu echipamente de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice cultivării plantelor de canabis. Totodată, din locuinţele traficanţilor, poliţiştii au ridicat 10.945 de euro, 19.800 de lei, cântare electronice de precizie, precum și mai multe telefoane mobile.

În arest la domiciliu

La un calcul simplu, afacerea ar fi fost uriaşă. De pe o plantă, spun sursele BIHOREANULUI, se pot culege circa 200 grame de materie vegetală, ceea ce înseamnă că, din serele de la Şerani, cei patru orădeni ar fi strâns peste 5.200 kilograme de canabis. În condiţiile în care kilogramul pe piaţa drogurilor valorează între 2.500 şi 3.000 euro, traficanţii ar fi putut încasa din vânzare peste 1,3 milioane euro. 

Citește și: Momente dramatice: Un cioban a fost atacat de un urs, la Gura Teghii, în județul Buzău

Având în vedere amploarea afacerii, dar şi faptul că unul dintre traficanţi este recidivist, procurorii DIICOT au solicitat instanţei de judecată să-i trimită în arest preventiv. Însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că cei patru nu prezintă pericol public. Acesta a respins propunerea formulată de procurorii DIICOT şi a decis să-i trimită într-un comod arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Rusia, cu stocurile de gaz pline. Putin arde gazul la granița cu Finlanda în războiul energetic

Instanţa le-a interzis celor patru să-şi părăsească domiciliile fără ştirea organelor de anchetă, dar şi să discute între ei ori cu martorii din dosar, atrăgându-le atenţia că, în caz contrar, ar putea fi trimişi după gratii. 

Măsura nu este definitivă, decizia instanţei putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea, iar anchetatorii au toate motivele să o facă, potrivit ebihoreanul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te