Consiliera Ministerului Justiției, care a depus mărturie pentru Elena Udrea, câștigă 5.000 de euro

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.06.2022 - 14:01
Ingrid Mocanu și Elena Udrea/ Colaj foto: Libertatea

Peste 5.000 de euro pe lună este salariul lui Ingrid Mocanu, consilieră la Ministerul Justiției, care și-a luat concediu ca să depună mărturie în favoarea Elenei Udrea, arestată în Bulgaria.

SHARE

La ultimul termen, singurul reprezentant al statului român din fața judecătorilor bulgari a fost un consiler din Ministerul Justiției. Ea nu a venit în misiune oficială, ci ca să depună mărturie împotriva celor afirmate de statul român în cererea de extrădare a Elenei Udrea, scrie Libertatea.

„Doamna Mocanu a fost în concediu în ziua de miercuri, când a depus mărturie în procesul de la Sofia. Nu a reprezentat în niciun fel Ministerul Justiției”, au precizat sursele citate de Libertatea.

Contactată telefonic, Ingrid Mocanu a refuzat să facă precizări suplimentare față de poziția exprimată în instanță. „Am fost citată. Nu fac declarații pentru presă”, a spus consiliera juridică și a închis.

Ministerul Justiţiei a făcut o serie de precizări pe această temă, prin intermediul unui comunicat de presă: 

„1. Respectivul angajat, despre care s-a făcut vorbire în mass-media, NU este consilier al Ministrului Justiţiei, ci este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.

2. Potrivit reglementărilor în vigoare, Ministerul Justiției nu poate interzice niciunui angajat și, în general, niciunui cetățean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu și nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuție, acesta fiind în concediu legal de odihnă.

3. Ministerul Justiției examinează permanent incidența prevederilor legale privind obligațiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligațiile de rezervă, raportat la orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului sau la adresa unor instituții aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administrația Națională a Penitenciarelor.”

Citește și:

VIDEO Asaltul Capitoliului, „tentativă de lovitură de stat”. Trump, plasat în centrul „complotului”

VIDEO Manevrele tip Top Gun ale unui pilot urainean pentru a evita rachetele trase de la sol

Colegă de celulă cu Elena Ugrea la Penitenciarul Târgșor, Ingrid Mocanu a depus mărturie în fața judecătorilor bulgari, miercuri, în favoarea acesteia „Au fost patru deținute într-o celulă”, a povestit consiliera juridică instanței și a insistat asupra condițiilor grele din închisorile din România.

Întrebată de către instanța bulgară unde lucrează, Ingrid Mocanu a răspuns: „În prezent sunt consilier în cadrul Ministerului Justiției”.

Mocanu a fost reținută și arestată preventiv câteva luni într-un dosar privind restituirile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Ulterior, statul român, prin decizia justiției, a achitat-o și i-a acordat despăgubiri.

Anul trecut, consiliera juridică a ridicat de la Ministerul Justiției din „drepturi salariale” nu mai puțin de 308.902 lei. Adică, în medie, 25.741 de lei lunar, puțin peste 5.200 de euro.

Elena Udrea urmează să-și afle astăzi verdictul. Condamnată de două ori definitiv în ”Gala Bute” ea a fugit tot de două ori, prima oară în Costa Rica și acum în Bulgaria, de unde statul român a cerut extrădarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te