Comisarul interlopilor: noaptea păzea cluburi din București, ziua acorda „consiliere” mafioților

DE Petru Zoltan | 01.10.2020 - 19:20
Polițist BCCO/FOTO: bzi.ro

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București este zguduită din temelii după ce s-a aflat că polițiștii antidrog făceau parte din clanurile interlope. Comisarul de poliție Robert Cristian Badea, de la BCCO București, făcea parte dintr-o organizație criminală.

SHARE

Gruparea asigura paza cluburilor de noapte din București, iar ziua acorda „consiliere juridică” interlopilor șefi.

În timpul stării de urgență, membrii grupării s-au reprofilat rapid. De exemplu, în martie 2020, interlopii au cumpărat măști de unică folosință, alcool sanitar și dezinfectant, apoi le-au revândut la suprapreț. Așa au făcut toți afaceriștii români, însă interlopii nu au emis facturi fiscale.

Pe statul de plată al interlopilor s-a aflat comisarul șef Napoleon Bonaparte Gheorghe, antrenor de box la Dinamo, care a primit 5.000 euro pentru a-i da unui procuror sau judecător pentru a-l scăpa de arestul preventiv pe unul dintre interlopi.

Banii din prostituție, „spălați” în afaceri imobiliare

Procurorii antimafia au făcut 30 de percheziții domiciliare în București, Ilfov, Vaslui și Brașov pentru a destrăma mai multe grupări interlope conectate între ele. Interlopii sunt acuzați de tentative de omor calificat, cămătărie, evaziune fiscală, trafic și cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, distrugere, proxenetism, sustragerea ori distrugerea de probe ori înscrisuri și șantaj. O întreagă paletă de infracțiuni care arată slăbiciunile statului român.

Organizațiile criminale vizate, spun procurorii, câștigau bani de pe urma prostituției în Elveția, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și Spania. „Produsul infracțional a fost <spălat> prin achiziționarea de proprietăți imobiliare în România și autoturisme de lux sau reintroducerea în circuitul financiar prin acțiuni de creditare a unor societăți comerciale administrate în fapt de către liderul grupării”, se menționează într-un comunicat de presă DIICOT.

Cluburile de noapte, „zone libere” pentru traficul de droguri

Anchetatorii susțin că liderul grupării de interlopi români a intrat în conflict cu mafia albaneză din Elveția. „La data de 09.03.2012, acesta însoțit de alți 2 cetățeni români l-au atacat cu intenția de a-l ucide pe un cetățean albanez, pe fondul reglării unor conturi determinate de implicarea liderului grupării în activități de proxenetism”, spun procurorii fără a menționa numele liderului interlopilor români. Cei trei interlopi români l-au urmărit cu mașina pe mafiotul albanez. Într-o zonă necirculată, românii au intrat cu mașina în cea în care se afla albanezul. Ulterior, românii l-au snopit în bătaie și l-au înjunghiat pe albanez.

Liderul interlopilor români a început să se ocupe de traficul de droguri începând cu anul 2015. A fost ajutat de foști sportivi, printre care și polițiștii care păzeau cluburuile de noapte din București.

„În aceste cluburi, suspectul a realizat adevărate <zone libere> în care se desfășurau activități de trafic de droguri, cu sprijinul majorității liderilor lumii interlope din România”, spun procurorii. Paza cluburilor de noapte din București a revenit comisarului șef Robert Cristian Badea de la BCCO București – Serviciul Antidrog.

Comisarul șef Badea, consilier juridic pentru interlopi

Comisarul șef Robert Badea împreună cu liderul grupării de interlopi au dechis două case de pariuri pentru a „spăla” banii obținuți din activități ilegale. „De asemenea polițistul îi acorda <consiliere juridică> atunci când liderul grupului sau alți membrii erau implicați în comiterea unor infracțiuni”, spun procurorii.

În perioada 7 ianuarie 2020 – 12 ianuarie 2020, liderul grupării ar fi premediat o acțiune de ,,pedepsire” a unui exponent al lumii interlope, despre care luase la cunoștință că ar fi depus la D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală un denunț care l-ar fi putut viza.

Antrenorul de box: 5.000 euro pentru magistrați

Interlopii au apelat la comisarul șef Napoleon Bonaparte Gheorghe, antrenor de box la Dinamo, pentru a-l scăpa de arestul preventiv pe autorul tentativei de omor din Elveția.

„În perioada ianuarie – aprilie 2020, suspectul Gheorghe Napoleon Bonaparte, având calitatea de comisar șef de poliție, a primit pentru sine suma de 5.000 de euro de la membrii grupării, lăsând să se creadă că are influență asupra unui procuror sau judecător, promițând că îi va determina pe aceștia să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă față de autorul tentativei la omor”, conform comunicatului DIICOT.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te