Afacerea gunoaielor din Constanța i-a adus PSD-ului mașini de lux și vile la malul mării

DE Elena Andrei | 28.07.2020 - 19:30

Societatea Polaris M Holding, cu peste 1.000 de contracte cu instituții ale statului sau companii care au capital de stat, a adus mașini de lux și vile la malul Mării Negre, generând o adevărată filieră de șpăgi.

SHARE

Dosarul instrumentat de DNA a fost trimis la Tribunalul Constanța.

În acest caz sunt trimiși în judecată doi asociați ai companiei Polaris M Holding, soții Eduard și Monica Maria Martin, precum și administratorul societății Marcel Banaga.

Compania Polaris M Holding, înființată în 1999 de fostul prefect al Constanței în perioada lui Adrian Năstase, Gheorghe Martin (2002-2005), și de fratele său, Dumitru Martin.

Eduard Martin (43 de ani) este fiul lui Gheorghe Martin. El a fost timp de trei mandate (2004-2016) deputat din partea PSD, fiind numit „Prințul gunoaielor" sau „Deputatul cu Lamborghini".

În declarația de interese din 2016, Eduard Martin a notat că a încheiat peste 1.000 de contracte cu instituții ale statului sau companii care au capital de stat.


Eduard Martin a fost acuzat oficial de DNA, în 2015, că l-ar fi mituit cu 7 milioane de euro pe fostul primar Radu Mazare (PSD), în 2008, pentru a câștiga licitația organizată de Primăria Constanța pentru asigurarea serviciului de salubritate, contract pe 25 de ani în valoare totală de 335 milioane de euro, potrivit m.ziare.com.

În acest dosar, fostul primar al Constanței, Radu Mazare, a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare, milionarul Sorin Strutinsky a fost condamnat la 7 ani și 10 luni închisoare, iar fostul deputat PSD Eduard Martin la 5 ani și 6 luni de închisoare.

Polaris încasa de la Primăria Constanța în jur de un milion de euro lunar, iar asociații societății și-au însușit sume enorme pe cheltuieli fictive prin care au diminuat sumele către bugetul de stat.

„Taxa de salubrizare plătită de toți locuitorii municipiului Constanța nu era menită să acopere exclusiv costurile cu acest serviciu (salarii, combustibil, mașini, etc.), ci și să finanțeze o televiziune, un hotel, să se achiziționeze apartamente pe malul mării sau autoturisme de lux, ori să se plătească cheltuieli de școlarizare în Elveția”, se arată în dosarul întocmit de DNA, potrivit m.ziare.com.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -