PROFITORII CORONACRIZEI (IX) 500.000 de lei pentru firma familiei primarului din Amara

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 16.04.2020 - 18:23
Ion Măiță, primarul din Amara/FOTO: agendaialomiteana.ro

Soția și fiul primarului din orașul Amara au semnat contracte de peste 500.000 de lei din furnizarea de materiale de protecție în timpul pandemiei.

SHARE

Newsweek România a analizat contractele derulate de instituții publice în perioada care a trecut de la depistarea primului caz de Covid-19 și publică o serie de articole pe această temă.

De patru ori mai mulți bani publici

În perioada februarie -  aprilie 2020, firma Art Decorator SRL Slobozia a furnizat materiale de protecție (combinezoane, ochelari, măști) în toată țara. Suma totală a acestor contracte, conform SICAP, depășește 500.000 de lei.

Un progres important la capitolul cifră de afaceri, dacă punem în balanță faptul că, în 2018, data celor mai recente date contabile disponibile, la acest capitol erau înregistrați doar 129.000 de lei.

Același SICAP arată căm în anul următor, prin achiziții electronice, Art Decorator încasase circa 120.000 de lei, iar în primele săptămâni din 2020, înainte de isteria Covid-19, câteva zeci de mii de lei.

AICI, integral, serialul PROFITORII CORONACRIZEI

A plecat și din firmă, și din partid

Societatea Art Decorator SRL a fost înființată în anul 2000 de actualul primar al orașului Amara, Ion Măiță. Criza economică a dus la suspendarea activității în perioada 2009 - 2010, iar după ce a fost ales edil al localității, Măiță le-a cedat părțile sociale soției Ioana și fiului Nicolae Daniel.

Obiectul principal de activitate este cel de agenție de publicitate, iar printre cele secundare se află și cel de comercializare de materiale de protecție.

Măiță a devenit primar în iunie 2017, în locul lui Victor Moraru, ce fusese ales cu un an înainte, dar renunțase la funcție pentru a fi desemnat președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Colegi în PSD, Măiță și Moraru au intrat apoi în conflict, iar luna trecută primul a anunțat că la alegerile locale din acest an va candida sub egida Pro România.

”Nu este pentru nimeni o bucurie ce se întâmplă în perioada asta. Despre firmă nu vă pot spune nimic, nu mă ocup eu”, a spus Ion Măiță, primarul din Amara.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.